Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam
Witam serdecznie!

Po wielu latach przerwy powróciłem do mikronacji. Miesiąc temu zamieszkałem w Księstwie Sarmacji. Jednak nie mogłem ominąć Rotrii i się nie przywitać.
Być może ktoś pamięta moje nazwisko? Byłem jednym z trzech założycieli Rotrii i patriarchą Piusem I. Zawsze tu chętnie wracam, choć nie zawsze było mi tu po drodze. 
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Enrique Sánchez Oviedo, Miguel de Catalan
Odpowiedz

Moja pamięć nie sięga tak daleko, gdyż jestem tutaj raczej niestałym bywalcem, a poza tym jestem w mikronacjach dwa lata...
Nie mniej witam serdecznie w Rotrii. Smile
Odpowiedz

To było tak dawno, że nie jestem już pewien który to był rok, 2007 czy 2009. Z pewnością 28 czerwca wybraliśmy Victora na patriarchę
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Serdecznie witam Dostojnego Gościa na ziemiach Patrymonium! My z pewnością się nie znamy, bowiem do mikronacji przybyłem w 2013 r., a moja działalność w Rotrii (nie licząc epizodu A.D. 2014) zaczęła się dopiero w roku 2017. Osobiste poznanie tak historycznej postaci to wielki zaszczyt. Nie słyszałem tu o Panu niczego złego, więc proszę czuć się jak najbardziej mile widzianym gościem Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

No ja już znam tylko z opowieści czy to Lorenza czy Franciszka Habsburga, ale serdecznie witam na ziemiach Patrymonium!
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Skoro Wasza Eminencja nie pamięta jakichś dziejów, to rzeczywiście muszą być odległe Big Grin Ciekawe, czy wspomnieniami z tamtego okresu mógłby pochwalić się Nicolo Dreder (aktualnie nieobecny, ale wciąż w Rotrii żyjący).
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Sprawdziłem. W tym roku minie 15 lat od powstania Rotrii. Był to rok 2007. Ja jako zwierzchnik Kościoła w Tyrencji spotkałem Victora Surmuna, którego zaprosiłem do Tyrencji. Tam powstał pomysł założenia Państwa Kościelnego. Nie pamiętam okoliczności w których poznałem Gregora von Kaisera (chyba dobrze pamiętam jego nazwisko), pochodził z Austro-Węgier, które potem wywołały kryzys, ale mniejsza o to. Nadmienie tylko, że wtedy byłem Witoldem Strzałkowskim. 
Bardzo cieszy, że dziecko(Rotria) żyje i ma się dobrze.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

Serdecznie witam
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
[Obrazek: DxkUDeu.png]
Odpowiedz

Ekscelencje, jeśli ktoś jest zainteresowany historią Rotrii, przedstawiam wam mój prezent powitalny.

http://rotria.cba.pl/news.php

Straci ważność za rok.
Odpowiedz

Serdecznie witam w Rotrii. Miło nam na pewno gościć kogoś kto zakładał dzisiejszą Rotrię i ma swój wkład w tym dziele. Smile

Mam pytanie. Czy nie zechciałby Pan ponownie stać się duchownym i dołączyć do stanu kapłańskiego ? Mogłoby to być dobre doświadczenie tak dla Pana jak i nas. Każda osoba chcąca zostać duchownym jest tutaj na wagę złota. Smile
Pozdrawiam.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.