Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(18.01.2022, 22:19:11)Pio Maria de Medici napisał(a): Chciałem powiedzieć, że ostatnio siedząc sobie grzecznie na tarasie Klasztoru Monte Cassino słyszałem dziwne dźwięki wzdłuż drogi przejazdowej do Florencji. Nie ukrywam, że język jest mi znany - bo sąsiedzki. Nie wiem jednak co w naszym kraju planują Cipkowie...

Niezbyt chyba dobrze rozumiem, jednak łącząc kropki wydaje mi się, że część duchownych jest niezbyt zadowolona i powoli, pomału tak nawet szepcąc pokazuje nam, że niezbyt w tej chwili nam wychodzi.. (Jest cisza itd.) :| :\
To fakt, szkoda, no ale co zrobisz.. Realioza.. Jest, była i będzie utrapieniem mikronacji.
Jednak nie wątpmy w naszego Patriarchę, Wodza, Głowę Kolegium Biskupów i Pasterza całego Kościoła Rotryjskiego. Bowiem nadejdzie jeszcze na złotej Sedie gestatorii oczekiwany niczym wunderwaffe. Smile Wink
Odpowiedz

Spokojnie, nie ma się co spieszyć. Metropolita Cyryl II został wybrany jakoś koło 1241, a dopiero w 1247 go wyświęcili w Nikei.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(20.01.2022, 00:35:26)Ametyst I Dziecię napisał(a): Spokojnie, nie ma się co spieszyć. Metropolita Cyryl II został wybrany jakoś koło 1241, a dopiero w 1247 go wyświęcili w Nikei.
O to ja mam podobnie bo moja inwestytura trwa od 25 grudnia, czyli niedługo miesiąc będzie. Smile
Odpowiedz

Przez ostatnie dni regent postanowił sobie zrobić labę od obowiązków rotryjskich, duży natłok wszelakich aktywności złożył się na to. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie będzie mnie więcej.
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Ego sum. 
Witam. Smile
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Miguel de Catalan
Odpowiedz

(20.01.2022, 16:01:25)Enrique Sánchez Oviedo napisał(a): Ego sum. 
Witam. Smile

Witam ponownie.
Odpowiedz

Witam brać kardynalską po przerwie. Nie ukrywam, ale skoro kapeluszeście dostali, czas się wziąć do pracy.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Wpadł mi do głowy luźny pomysł, aby stworzyć wykaz nieistniejących stolic biskupich Kościoła rotryjskiego, które można by później wykorzystywać na przykład jako stolice tytularne biskupów pomocniczych. Czy ktoś byłby w stanie mi podpowiedzieć, gdzie szukać informacji?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Panowie robimy coś... ?
Bo wiecie...
[Obrazek: 1408433988_by_venustus_inner.gif]
Odpowiedz

Powstawiajmy zdjęcia i GIFy biegaczy.. Big Grin Wink 
[Obrazek: krzak-tumbleweed.gif]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.