Liczba postów: 27
Liczba wątków: 4
Witam serdecznie!
Po wielu latach przerwy powróciłem do mikronacji. Miesiąc temu zamieszkałem w Księstwie Sarmacji. Jednak nie mogłem ominąć Rotrii i się nie przywitać.
Być może ktoś pamięta moje nazwisko? Byłem jednym z trzech założycieli Rotrii i patriarchą Piusem I. Zawsze tu chętnie wracam, choć nie zawsze było mi tu po drodze.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!
Liczba postów: 336
Liczba wątków: 14
Moja pamięć nie sięga tak daleko, gdyż jestem tutaj raczej niestałym bywalcem, a poza tym jestem w mikronacjach dwa lata...
Nie mniej witam serdecznie w Rotrii.
To było tak dawno, że nie jestem już pewien który to był rok, 2007 czy 2009. Z pewnością 28 czerwca wybraliśmy Victora na patriarchę
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Miguel de Catalan
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Serdecznie witam Dostojnego Gościa na ziemiach Patrymonium! My z pewnością się nie znamy, bowiem do mikronacji przybyłem w 2013 r., a moja działalność w Rotrii (nie licząc epizodu A.D. 2014) zaczęła się dopiero w roku 2017. Osobiste poznanie tak historycznej postaci to wielki zaszczyt. Nie słyszałem tu o Panu niczego złego, więc proszę czuć się jak najbardziej mile widzianym gościem
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
• Miguel de Catalan
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
No ja już znam tylko z opowieści czy to Lorenza czy Franciszka Habsburga, ale serdecznie witam na ziemiach Patrymonium!
• Miguel de Catalan
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Skoro Wasza Eminencja nie pamięta jakichś dziejów, to rzeczywiście muszą być odległe

Ciekawe, czy wspomnieniami z tamtego okresu mógłby pochwalić się Nicolo Dreder (aktualnie nieobecny, ale wciąż w Rotrii żyjący).
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
• Miguel de Catalan
Sprawdziłem. W tym roku minie 15 lat od powstania Rotrii. Był to rok 2007. Ja jako zwierzchnik Kościoła w Tyrencji spotkałem Victora Surmuna, którego zaprosiłem do Tyrencji. Tam powstał pomysł założenia Państwa Kościelnego. Nie pamiętam okoliczności w których poznałem Gregora von Kaisera (chyba dobrze pamiętam jego nazwisko), pochodził z Austro-Węgier, które potem wywołały kryzys, ale mniejsza o to. Nadmienie tylko, że wtedy byłem Witoldem Strzałkowskim.
Bardzo cieszy, że dziecko(Rotria) żyje i ma się dobrze.
• Miguel de Catalan
Liczba postów: 1130
Liczba wątków: 8
Serdecznie witam
Jego Eminencja
Andrew Kardynał von Habsburg, Herzog von Hohenberg
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Regent Monarchii Austro-Węgier
Ekscelencje, jeśli ktoś jest zainteresowany historią Rotrii, przedstawiam wam mój prezent powitalny.
http://rotria.cba.pl/news.php
Straci ważność za rok.
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 10
Serdecznie witam w Rotrii. Miło nam na pewno gościć kogoś kto zakładał dzisiejszą Rotrię i ma swój wkład w tym dziele.
Mam pytanie. Czy nie zechciałby Pan ponownie stać się duchownym i dołączyć do stanu kapłańskiego ? Mogłoby to być dobre doświadczenie tak dla Pana jak i nas. Każda osoba chcąca zostać duchownym jest tutaj na wagę złota.
Pozdrawiam.