Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
Cytat:
My, Leon IV, Baron San Pietro oświadczamy, że po zakończeniu naszego pontyfikatu zamierzamy osiąść na emeryturze w naszych włościach w Wielkim Księstwie Toskanii. Jednocześnie oznajmiamy, że dziś zmieniamy nazwisko na:
Stanislao Wieniawa della Rotria
Do Rotrii bowiem przybyliśmy w pierwszym wcieleniu jako Stanisław Wieniawa, gdy nasze "ja realne" stało się "ja wirtualnym" dnia 21 sierpnia 2014 r. Rotria zaś zawsze była, jest i będzie w naszym sercu. Pod tymi danymi chcemy spędzić swoją emeryturę w mikroświecie.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Wasza Świątobliwość,
naprawdę piękny powrót do korzeni  Cieszę się, że Wielkie Księstwo Toskanii ma w tym swój udział, a tym bardziej cieszy mnie to, że zamierzacie związać się z tymi ziemiami. Będę starał się o to, by był to miło, ciekawie i efektywnie spędzony czas.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
I nadszedł wreszcie czas na odpoczynek starucha.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
(28.01.2022, 17:41:17)Stanislao della Rotria napisał(a): I nadszedł wreszcie czas na odpoczynek starucha.
Nie chcę komentować pod dokumentem, ale użyję starej maksymy, którą powtarzam sobie conajmniej od rewolty październikowej:
Aegroto dum anima est, spes esse dicitur...
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 319
Liczba wątków: 14
No cóż... Hmmm... Stało się. O tyle, dobrze, że Patriarcha samemu to zrobił, choć szkoda, bo liczyłem na powrót..
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Stefano Agostini
Nie zrobiłem wszystkiego, czego chciałem. Nie zjednoczyłem Kościoła i nie wzbogaciłem rytuałów. Może zrobi to mój następca. Udało mi się tylko odświeżyć skład Kolegium Kardynałów.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
(28.01.2022, 19:09:18)Stanislao della Rotria napisał(a): Nie zrobiłem wszystkiego, czego chciałem. Nie zjednoczyłem Kościoła i nie wzbogaciłem rytuałów. Może zrobi to mój następca. Udało mi się tylko odświeżyć skład Kolegium Kardynałów.
To już też sporo. Poza tym nie wszystko każdemu sie udaje. Będąc Królem w Rzeczpospolitej, też wszystkiego nie zrealizowałem, nie zrobiłem, ale poszedłem na pewne ustępstwa, aby się udało.
Kościół było i jest trudno zjednoczyć. Jako, że na mikronacje składają się całe rzesze ludzi, a każdy jest inny i wyjątkowy, to czasem trudno pogodzić pewne, osoby, charaktery. Mieliśmy rozbieżność w tym, jak ktoś widział zabawę i formułę Rotrii i nie doszło ostatecznie do zgody. Choć kto, wie, może Śp. brat Gagik wróci do mikronacji, ale pod inną postacią i znowu, zostanie kapłanem...
Rytuały zostały wzbogacone, ale zabrakło, aktywności, chęci i czasu aby rozmawiać i wprowadzić ostatecznie nowe rytuały...
Było dobrze. Myślę, że pontyfikat 4/6. Możemy zrobić ankietę.
Chciałbym, żeby następca przegłosował zmiany rytuałów na soborze... Szkoda zmarnować tej pracy.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
Stanisław Wieniawa
(28.01.2022, 19:52:56)Stanislao della Rotria napisał(a): Chciałbym, żeby następca przegłosował zmiany rytuałów na soborze... Szkoda zmarnować tej pracy. Myślę, że nie poszła, nie pójdzie ona na marne.
• Stefano Agostini
Liczba postów: 154
Liczba wątków: 10
Disculpe.
Me sorprende.
(28.01.2022, 17:41:17)Stanislao della Rotria napisał(a): I nadszedł wreszcie czas na odpoczynek starucha. Ooo. Ale aż tak. Nie bądźmy tacy okrutni. Czy ta sytuacja oznacza, że staniecie się teraz Kardynałem-Emerytem / Kardynałem-Seniorem?
(28.01.2022, 20:07:36)Miguel de Catalan napisał(a): (28.01.2022, 19:52:56)Stanislao della Rotria napisał(a): Chciałbym, żeby następca przegłosował zmiany rytuałów na soborze... Szkoda zmarnować tej pracy. Myślę, że nie poszła, nie pójdzie ona na marne.  Też tak myślę.
• Stefano Agostini
|