Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wnioski o zakup majątku
Zapis w księdze zmieniony.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Wnoszę o przeniesienie mojego majątku Positanii do Księstwa Oranii, a także o wybudowanie twierdzy w Hrabstwie Bergamo.
Odpowiedz

Ciekawe rozwiązanie, a niby jak chce Brat przenieść mają  do Księstwa Oranii? Może chce Brat wykopać majątek z domeny patriarszej, zapakować ziemię na wozy i przetransportować do Wielkiego Księstwa? Smile Jak bawimy się w gospodarkę zachowajmy trochę realizmu.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

A nie przenoszono całych osad? Coś mi kołacze się po głowie. Rekonstruowano całe miasta.
Odpowiedz

Według  mnie propozycja Brata tworzy zbędne zamieszanie, jak majątek powstał w danym miejscy powinien tam pozostać. Również dobrze Wielki Książę Toskanii może stwierdzić, że np. Florencja będzie teraz w Sienie, lub Siena w Toskanii.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

Ok, to cofam prośbę i proszę tylko o budowę twierdzy w Bergamo. Czy mam założyć osobne konto dla Hrabstwa?
Odpowiedz

Nie, hrabstwo to wasz majątek prywatny.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Twierdza została wybudowana.

Odpowiedz

Wnoszę o rozbudowę miasteczka Bergamo do rangi miasta oraz proszę o budowę 15 wsi. Transakcja w banku dokonana.
Odpowiedz

Rozbudowa przeprowadzona. Wysłał Brat jednak zbyt dużą kwotę, dlatego odsyłam zwrot 35 lirów.

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.