Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(20.02.2022, 19:55:06)Maciej II napisał(a): http://saz.dreamland.net.pl/2022/02/20/s...potockich/

Karolina v. Lichtenstein napisała genialny tekst o panach Potockich, zachęcam do zapoznania się, zwłaszcza, że temat chyba się w Rotrii do końca jeszcze nie wyczerpał.

Bardzo dobry artykuł. Przyjemnie się czytało. Gratuluję talentu dziennikarskiego
Odpowiedz

(19.02.2022, 20:50:44)Mikołaj I napisał(a): My pragniemy tylko zapowiedzieć dwie niespodzianki: dyplomatyczną i kościelną. Ale wszystkiego to się jutro dowiecie. Smile

Jak zwykle u drederystów słowo niedotrzymane. Pewnie wszystko będzie z opóźnieniem.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

Samo śledztwo Pani Karoliny bardzo rzetelne i czytelne. Dziękujemy za ten wkład w podjętą sprawę.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

(21.02.2022, 17:46:52)Mikołaj I napisał(a): Samo śledztwo Pani Karoliny bardzo rzetelne i czytelne. Dziękujemy za ten wkład w podjętą sprawę.

Okuratne, godne, rzetelne, oczciwe, sprawiedliwe i tak dalej i tak dalej.
  • Pio Maria de Medici
Odpowiedz

Nawet nie wiesz Karolu jak Cię nam brakowało.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Zobaczcie, jaką dziwną strukturę ma obecnie Rotria. Składa się z czterech mieszkańców, którzy są jednocześnie kardynałami (jeden z nich na dodatek to heretyk) i najwyższymi arystokratami - dwaj Wielcy Książęta i to na dodatek jednoosobowych (sic!) niepodległych państw stworzonych tylko po to, by połechtać ich ogromne ego, i dwaj Markizowie. W takim wzajemnym kółku sobie słodzą, ładnie tytułują itp. Jest to zaiste przezabawne. Każde konklawe będzie wyborem któregoś z Wielkiej Trójki, który zasiądzie na Tronie i nie będzie robił nic przez 4 miesiące po to, by zastąpił go następny. Swoiste perpetuum mobile. Smile
  • Pio Maria de Medici
Odpowiedz

Trzeba wprowadzić bullę o wszechszlachetności uznając za fakt istnienie ludu szlacheckiego, który jest w Rotrii.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

(24.02.2022, 11:40:49)Stanisław Wieniawa napisał(a): Zobaczcie, jaką dziwną strukturę ma obecnie Rotria. Składa się z czterech mieszkańców, którzy są jednocześnie kardynałami (jeden z nich na dodatek to heretyk) i najwyższymi arystokratami - dwaj Wielcy Książęta i to na dodatek jednoosobowych (sic!) niepodległych państw stworzonych tylko po to, by połechtać ich ogromne ego, i dwaj Markizowie. W takim wzajemnym kółku sobie słodzą, ładnie tytułują itp. Jest to zaiste przezabawne. Każde konklawe będzie wyborem któregoś z Wielkiej Trójki, który zasiądzie na Tronie i nie będzie robił nic przez 4 miesiące po to, by zastąpił go następny. Swoiste perpetuum mobile. Smile

Lepsze kółko wzajemnej adoracji w obecnej formule, niż kółko wzajemnej adoracji złożone z multitożsamości Potockiego. Smile
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Ciekawe, ile będziecie na tym jechać. Tak, jak pisałem - dopóki Potocki wam nie zagroził, czerpaliście z jego klonów.
Odpowiedz

No ja z tej czwórki nie wiedziałem o żadnych klonach, co najwyżej się domyślałem.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.