Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rocznica powstania III PKR
To jutro wypada rok odkąd zlikwidowane zostały Kościół Rotrio-Niderlandzki, Kościół Galicyjski i Kościół Starorotryjski, a tym samym zaczęło się odradzać PKR i powstała III Rotria. Z tej okazji świętujmy. Smile
Odpowiedz

A kiedy powstało I PKR?
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

I PRK bodajże w 2007 r., ale poprawcie mnie Bracia, bo ja jestem z wami z jedną reinkarnacją dopiero od jesieni 2014 r.
Odpowiedz

(14.12.2016, 13:19:51)Severino Castiglioni-Faradobus napisał(a): To jutro wypada rok odkąd zlikwidowane zostały Kościół Rotrio-Niderlandzki, (...)
To takowy istniał?

(14.12.2016, 15:17:09)Jacek Ostrogski napisał(a): A kiedy powstało I PKR?
Zgodnie z tym, co mówi micropedia, I PKR powstało 27 czerwca 2007, upadło już 28 listopada 2007 roku. W sumie za rok będziemy obchodzić dziesięciolecie istnienia Rotrii, trzeba przygotować huczne obchody Big Grin
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Kościoł Rotrio-Niderlandzki to rządy antypatriarchy Benedykta I będącego całkowicie pod wpływem Alberta, gdy terytorium Rotrii było pod protektoratem Niderlandów po wyzwoleniu z okupacji skarlandzkiej.
Odpowiedz

Z okazji omawianej rocznicy posłuchajmy piosenki popularnej w Rotrii piosenkarki:

Odpowiedz

Niderlandy i Rotrię łączyło wówczas jedynie wspólne forum i wzajemny szacunek.
Nie zapominaj, że wówczas działał jeszcze twój syn Leonardo. Tak więc Niderlandczyk był jeden, Rotryjczyków dwóch... Nijak nie pasuje tutaj określenie kościół rotrio-niderlandzki...
Odpowiedz

Dla mnie tamte czasy to będzie zawsze okres niewoli skarlandzkiej, a następnie niderlandzkiej.
Odpowiedz

A jam jest ciekaw, czy ktokolwiek z tu obecnych, nie wliczając mnie, pamięta skąd się wzięła nazwa "Rotria"? Smile
(-) Mateusz von Wolfenstein OT

Brat-rycerz Zakonu Szpitala Najświętszej Maryi Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie

[Obrazek: 17461255405852c659e60b1-819737-wm.png]
Odpowiedz

Od kefiru, jeśli się nie mylę. Zresztą stosunkowo niedawno ta tajemnica została rozwiana Big Grin
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.