Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
(29.08.2022, 19:28:42)Michał I napisał(a):
(29.08.2022, 13:17:18)Stanisław Wieniawa napisał(a): Ja w sumie też mogę codziennie, teraz trzeba czekać tylko na Patriarchę @"Michał I" i akty nominacyjne.

Będą za niedługo, tylko mamy małe problemy natury heraldycznej Wink

To czekamy. Ja polecam JO Magnuma von Graudenz z Sarmacji. Geniusz heraldyki. Niezliczoną ilość herbów mi zrobił.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

@"Michał I" - i jak poszukiwania, Wasza Świątobliwość?
Odpowiedz

Koniec ks. Woźnickiego przy ul. Wronieckiej w Poznaniu. To miejsce stało się ikoniczne, a dziedzictwo po nim przejmie Baranowo k. Poznania, gdzie ks. Woźnicki będzie przebywał na wygananiu niczym papieże w Awinionie. Mimo wszystko, stała obecność przy ul. Wronieckiej wciąż jest przez księdza obiecywana, więc przed nami jeszcze wiele awantur, w których rolę antagonistów odegrają Salezjanie i chyba najbarwniejszy czarny charakter tego uniwersum - pracownik salezjański, p. Zbigniew Huczko, zwany czasem Tomaszem. 

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Smutne wieści.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Sezon II może być jeszcze lepszy. Jak byłem przejazdem w Poznaniu, to podszedłem na Wroniecką. Niestety modłów nie było o 12 pod drzwiami kościoła, bo Wielebny wtedy odwoził mamę. Spotkałem pana Zbigniewa, ale nie był miły. Nie chciał rozmawiać.
Odpowiedz

Zazdroszczę takiej pielgrzymki, moje już na zawsze niespełnione marzenie. Sezon II inaugurowany, pierwsza Msza w nowej lokalizacji właśnie się odbywa. Puszczę sobie kazanie do snu, pewnie będzie mocne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Właściwie nie było wydane MP, to nie mogę nazywać się arcybiskupem. To była tylko zapowiedź nominacji.
Odpowiedz

Ja też odbyłem w lutym pielgrzymkę na Wroniecką, ale nawet brama nie była otwarta.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Ten Woźnicki to wariat, otoczony przez ślepo podążające za nim zombie. Genialny przykład tego do czego prowadzi ślepa wiara bez krzty rozumu. Odleciał kompletnie i choć czasami miewa rację (jak każdy) to generalnie jego działalność jest nie tyle szkodliwa co wręcz niesmaczna.

Aczkolwiek jego konfrontacje z policją/sądami ogląda się jak dobry serial, czekając aż wreszcie przestaną się z nim cackać tylko dlatego ze nosi kiecki.

Czekam na przegląd „the best of woznicki”. ?
Uniżony Sługa
diakon Salvatore Rossi OSI
Odpowiedz

Czy @Tymoteusz Dostojewski mógłby pełnić rolę Mistrza Ceremonii oraz Prezbitera w inwestyturze diakonatu Salvatore?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.