Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sia lodato Gesù Cristo!
Szczęść Boże,

Nazywam się Salvatore Rossi i dzięki łasce Stwórcy Najwyższego dane mi przybyć do Stolicy Pawłowej, aby rozpocząć nową przygodę. Chciałbym w pierwszych słowach przekazać Czcigodnym Braciom i Siostrom wyrazy najpełniejszego uszanowania i zapewnić o nieustannej modlitwie za pomyślność Kościoła Świętego.

Interesuję się przede wszystkim prawem oraz historią. Pragnę wstąpić na ścieżkę drogi duchownego oraz rozpocząć nauki prawnicze i historyczne by swoją pokorną służbą przyczyniać się do wzrostu chwały Kościoła Świętego.

Będę niezwykle zobowiązany za każde dobre słowo i gest, a także pomoc w pieszych krokach tu, w Patrymonium.

Bóg zapłać.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Ametyst I Dziecię, Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Witaj w Państwie Kościelnym Rotria.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Serdeczne Deo Gratias Ekscelencjo!
Odpowiedz

Cesare, to Ty?
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Niestety nie mam pojęcia o kim mowa, Ekscelencjo.
Odpowiedz

Na pewno jesteście czyjąś nową emanacją. Starego Rotra. Ale mniejsza z tym. Proszę zaimportować sobie avatar i zapraszam do Zakonu Świętego Izydora.
Odpowiedz

Laudetur Iesus Christus, witam w Rotrii i oferuję wszelkie wsparcie! Naprawdę jest Brat zupełnie nowy? Pytam trochę z uśmiechem, bo mnie też podejrzewano o bycie czyjąś reinkarnacją (a tylko trochę w tym prawdy, bo na swój sposób byłem emanacją kilkutygodniowej efemerydy z 2014 r.). Niemniej, niezależnie od stanu faktycznego, witam raz jeszcze i zachęcam do aktywnej działalności Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Nowy mikronauta zaangażowany do służby kapłańskiej byłby zbawieniem. Dobrze, że udało się mimo trudności wyedekuować abpa Dostojewskiego.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Aurelio de Medici y Zep, Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Może Jego Świątobliwość mnie powoła na Rektora ASD.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Jako Izydorianin mogę wyznaczyć Ekscelencję opiekunem nowicjusza, jeśli ten zdecyduje się nas wybrać.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Tymoteusz Dostojewski
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.