Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
(29.08.2022, 19:28:42)Michał I napisał(a): (29.08.2022, 13:17:18)Stanisław Wieniawa napisał(a): Ja w sumie też mogę codziennie, teraz trzeba czekać tylko na Patriarchę @"Michał I" i akty nominacyjne.
Będą za niedługo, tylko mamy małe problemy natury heraldycznej 
To czekamy. Ja polecam JO Magnuma von Graudenz z Sarmacji. Geniusz heraldyki. Niezliczoną ilość herbów mi zrobił.
@"Michał I" - i jak poszukiwania, Wasza Świątobliwość?
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Koniec ks. Woźnickiego przy ul. Wronieckiej w Poznaniu. To miejsce stało się ikoniczne, a dziedzictwo po nim przejmie Baranowo k. Poznania, gdzie ks. Woźnicki będzie przebywał na wygananiu niczym papieże w Awinionie. Mimo wszystko, stała obecność przy ul. Wronieckiej wciąż jest przez księdza obiecywana, więc przed nami jeszcze wiele awantur, w których rolę antagonistów odegrają Salezjanie i chyba najbarwniejszy czarny charakter tego uniwersum - pracownik salezjański, p. Zbigniew Huczko, zwany czasem Tomaszem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 609
Liczba wątków: 83
Smutne wieści.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Sezon II może być jeszcze lepszy. Jak byłem przejazdem w Poznaniu, to podszedłem na Wroniecką. Niestety modłów nie było o 12 pod drzwiami kościoła, bo Wielebny wtedy odwoził mamę. Spotkałem pana Zbigniewa, ale nie był miły. Nie chciał rozmawiać.
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Zazdroszczę takiej pielgrzymki, moje już na zawsze niespełnione marzenie. Sezon II inaugurowany, pierwsza Msza w nowej lokalizacji właśnie się odbywa. Puszczę sobie kazanie do snu, pewnie będzie mocne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Właściwie nie było wydane MP, to nie mogę nazywać się arcybiskupem. To była tylko zapowiedź nominacji.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Ja też odbyłem w lutym pielgrzymkę na Wroniecką, ale nawet brama nie była otwarta.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 38
Liczba wątków: 2
Ten Woźnicki to wariat, otoczony przez ślepo podążające za nim zombie. Genialny przykład tego do czego prowadzi ślepa wiara bez krzty rozumu. Odleciał kompletnie i choć czasami miewa rację (jak każdy) to generalnie jego działalność jest nie tyle szkodliwa co wręcz niesmaczna.
Aczkolwiek jego konfrontacje z policją/sądami ogląda się jak dobry serial, czekając aż wreszcie przestaną się z nim cackać tylko dlatego ze nosi kiecki.
Czekam na przegląd „the best of woznicki”. ?
Uniżony Sługa
diakon Salvatore Rossi OSI
Czy @
Tymoteusz Dostojewski mógłby pełnić rolę Mistrza Ceremonii oraz Prezbitera w inwestyturze diakonatu Salvatore?