Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Jeśli dobrze rozumiem, Patriarcha uznał, że nazywacie się Joachim von Ribbentropp i to Wam nadał te godności.

Przy czym jest inna osoba nazywająca się prawie identycznie (z innym zapisem), ale akurat dokument dotyczył raczej Waszej osoby?

Aczkolwiek może dziwić, że od razu zostały nadane tak wysokie godności.
Michał Franciszek Lubomirski-Lisewicz
Markiz Bolonii i Bari, Baron Vinci
Hetman wielki i podskarbi wielki
Starosta brzeskolitewski
Rector Universitatis Cracoviensis
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

Dokładnie tak, na skutek przeoczenia przyjąłem personalia, które już są użytkowane. Dlatego też informuję tutaj o pomyłce, i jestem gotowy zrzec się wszystkiego co otrzymałem
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

A przy okazji melduję, że znalazłem w piwnicy jakąś księgę. Wygląda jak Mszał, ale jest napisana w jakimś dziwnym języku, wygląda jak starorotryjski, który na szczęście znam od dziadków że wsi. Spróbuję się dowiedzieć o nim więcej, a jak się uda to i przetłumaczyć. Z tego co widzę, wygląda mi na jakiś zaginiony obrządek
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Nie ma potrzeby zrzekać się jakiegokolwiek tytułu. Jeśli sprawa między Wielmożnymi jest wyjaśniona, to i naszym zdaniem warto ją zażegnać i do niej nie wracać Smile Cóż to za Mszał i obrządek? Czy może sędziwy przedtrydencki?
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Najprawdopodobniej tak, Wasza Świątobliwości. Zostanie przetłumaczony i jak Bóg da, przywrócony po reformie i uwspółcześnieniu
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Witam brata.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

(14.12.2022, 18:21:40)Tymoteusz Dostojewski napisał(a): Witam brata.

Witam Ekscelencję i pozdrawiam
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Odpowiedz

Czy Rotria jeszcze żyje?
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

A czemu nie? Po prostu wszyscy świętują.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Zgadzamy się ze słowami Jego Eminencji Smile
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.