Liczba postów: 40
Liczba wątków: 2
Wnioskujący
ks Marcin von Biberstein
Jego Magnificjenja Rektor
Uniwersytetu Rotryjskiego
prof. Ametyst Faradobus
Wasza Magnificencjo,
Proszę o przyjęcie mnie w poczet studentów Uniwersytetu Rotryjskiego na Wydział Obojga Praw. Wniosek motywuję chęcią pogłębienia wiedzy i rozwoju ku chwale Bożej i wspólnemu dobru.
Cum debita reverentia,
ks Marcin von Biberstein
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Proszę o wybaczenie zwłoki. Czy Kandydat dalej jest zainteresowany podjęciem studiów?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Wnioskujący
mgr net. Aurelio Lorenzo Carlo de Medici y Zep
Jego Magnificjenja Rektor
prof. Ametyst Faradobus
Wasza Magnificencjo,
w celu dopełnienia zaniedbanych przeze mnie formalności, proszę o przyjęcie mnie na studia doktoranckie z zakresu teologii, a jednocześnie o uznanie pracy pt. Succesio apostolica in Micromundo atque legitimatio Sanctae Ecclesiae Rotrianae za moją rozprawę doktorską i o uznanie wystawionej mi przez promotora - prof. Piusa Marię de Medici vel Jego Świątobliwość Piusa VIII oceny bardzo dobrej cum magna laude, a zatem o wystawienie dyplomu i nadanie stopnia naukowego doktora netowego nauk teologicznych.
Cum debita reverentia,
Aurelio L. C. de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Dziękuję za złożony wniosek, ale po kolei. Najpierw pozwolę sobie przyjąć Eminencję na studia doktoranckie, a następnie poproszę Jego Świątobliwość Promotora o potwierdzenie wystawionej oceny.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
Liczba postów: 2604
Liczba wątków: 198
Co tu dużo mówić. Potwierdzamy.
(-) Pius VIII, p.p.
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 9
Szanowni,
w ramach pomocy aktywnościowej ze strony Sarmacji zgłaszam się tu z pomysłem, aby któryś z pracowników naukowych uniwersytetu odwiedził nas i wygłosił wykład gościnny w uzgodnionym miejscu. Interesuje mnie zwłaszcza tematyka historyczna, ale nie ograniczam się do niej, jeśli tylko będzie zainteresowanie ze strony kogokolwiek na UR.
Liczba postów: 36
Liczba wątków: 4
WNIOSEK
Cytat:Wnioskujący
Giovanni del Monte
JM Rektor
prof. Ametyst Faradobus
Wasza Magnificencjo,
Z głębokim szacunkiem i nieskrywanym entuzjazmem zwracam się do Państwa z oficjalnym wnioskiem o przyjęcie mnie w poczet studentów Uniwersytetu Rotryjskiego. Pragnę podjąć studia na Wydziale Teologicznym oraz Wydziale Obojga Praw, aby rozwijać swoją wiedzę, umiejętności oraz przyczynić się do rozwoju naukowego i społecznego na uczelni.
Jestem głęboko przekonany, że Uniwersytet Rotryjski oferuje nie tylko wyjątkową jakość nauczania, ale również inspirujące środowisko akademickie, które umożliwia studentom pełne wykorzystanie ich potencjału intelektualnego i osobistego. Moje zainteresowania skupiają się na obszarze teologii oraz prawa, które postrzegam jako fundamentalne dziedziny w budowaniu społeczeństwa opartego na wartościach, etyce oraz sprawiedliwości.
Moja determinacja, ambicja oraz pasja do zdobywania wiedzy stanowią fundament mojej decyzji o podjęciu studiów na Uniwersytecie Rotryjskim. Jestem przekonany, że uczelnia ta nie tylko zapewni mi solidne podstawy teoretyczne, ale także umożliwi rozwój moich umiejętności praktycznych poprzez aktywne uczestnictwo w życiu akademickim, projektach badawczych oraz praktykach zawodowych.
Ponadto, chciałbym podkreślić, że moje zaangażowanie w naukę oraz społeczność uniwersytecką jest wspierane przez głębokie przekonanie o konieczności działania na rzecz dobra wspólnego. Jestem gotowy nie tylko aktywnie uczestniczyć w życiu akademickim, ale również angażować się w inicjatywy społeczne i charytatywne, które mogą przyczynić się do poprawy warunków życia lokalnej społeczności oraz wspierać wartości, którymi kieruje się Uniwersytet Rotryjski.
Jestem przekonany, że moja determinacja, zaangażowanie oraz pasja do nauki oraz służenia społeczności uczynią mnie aktywnym i wartościowym członkiem społeczności akademickiej Uniwersytetu Rotryjskiego, a także całego Państwa Kościelnego Rotria.
Z nieukrywanym optymizmem czekam na pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku oraz na możliwość rozpoczęcia nauki na Uniwersytecie Rotryjskim.
Cum debita reverentia,
Giovanni del Monte
28.01.2024
DW: @ Ametyst I Dziecię @ Aurelio de Medici y Zep @"Ludwik I"
Giovanni del Monte
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 25
16.06.2025, 17:44:10
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.06.2025, 17:45:14 przez Henryk Ziemiański de Harlin.)
Cytat:Wnioskujący
ks. prałat Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
JM Rektor
dr net. Guliano Giuseppe Montini
Wasza Magnificencjo,
Zwracam się z pokorną prośbą o przyjęcie w poczet studentów Wydziału Historycznego. Żywię wielkie zainteresowanie historią i pragnę rozwijać w murach tej uczelni, jaką jest Uniwersytet Rotryjski. Ponadto chciałbym się zgłębiać w historię Państwa Kościelnego i badać jego przeszłość. Liczę, że Wasza Magnificencja pozytywnie rozpatrzy mój wniosek.
Cum debita reverentia,
ks. prałat Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
16.06.2025
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
Liczba postów: 65
Liczba wątków: 5
Możliwe jest odbyć studia w Rotrii? Czy ta instytucja już nie działa?
Nicefor
Arcybiskup Konstantynopola
Prymas Cesarstwa Bizantyjskiego
![[Obrazek: ZbkrjDD.png]](https://i.imgur.com/ZbkrjDD.png)
Liczba postów: 525
Liczba wątków: 110
(08.08.2025, 16:12:18)Nicefor napisał(a): Możliwe jest odbyć studia w Rotrii? Czy ta instytucja już nie działa?
Na razie Uniwersytet Rotryjski działa ale nie prowadzi studiów. Nie oznacza to, że nie można publikować prac, czy wykładów w murach naszej uczelni. Jak najbardziej można, zachęcamy do tego.
Nie jesteśmy na ten moment gotowi wskazać dokładnego momentu kiedy UR będzie ponownie prowadził aktywnie studia, na ten moment z informacji jakie do Nas dotarły to JM Rektor Guliano Giuseppe Montini jest na urlopie. Mamy nadzieję, że niedługo powróci i odezwie się. Wtedy uzyskacie więcej informacji.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
![[Obrazek: LCMMSkW.png]](https://i.imgur.com/LCMMSkW.png)
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Nicefor
|