Liczba postów: 66
Liczba wątków: 2
Podjąłem decyzję o samotnym wyruszeniu w podróż dookoła świata w poszukiwaniu wiedzy i rozwoju duchowego. Będę pisał dziennik i podróży i na bieżąco informował o wydarzeniach.
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica
Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Vilarte
Liczba postów: 507
Liczba wątków: 79
Jak mnie tu dawno nie było…
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
Liczba postów: 609
Liczba wątków: 83
16.05.2023, 14:11:35
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.05.2023, 14:22:15 przez Tymoteusz Dostojewski.)
Mnie też.
Tymoteusz Dostojewski
Baron Arrezo
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 9
Oczekując na nowego patriarchę, proponuję podjąć jakąkolwiek inną działalność, żeby nie skończyło się ponownym marszem do grobu

Żeby zacząć od razu od jakiegoś dzikiego przykładu - może ktoś tu się porwie na utworzenie rotryjskiego klubu w którejś lidze piłkarskiej w x11?
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
Dobrze widzieć tutaj jeszcze jakieś oznaki życia. Mikronacje to w dobie obecnych rozrywek internetowych przeżytek a jednak dalej utrzymują się na powierzchni przyzwyczajeniem i sentymentem wielu osób. Co słychać? Czy kardynał Wieniawa zdrów?
Liczba postów: 113
Liczba wątków: 7
(20.05.2023, 10:33:28)Stanisław Dmowski napisał(a): Dobrze widzieć tutaj jeszcze jakieś oznaki życia. Mikronacje to w dobie obecnych rozrywek internetowych przeżytek a jednak dalej utrzymują się na powierzchni przyzwyczajeniem i sentymentem wielu osób. Co słychać? Czy kardynał Wieniawa zdrów?
Kardynał Wieniawa miał tutaj egzekucję kolego. Trwa chyba 2 jak nie 3 zamach stanu w tym roku, chociaż strasznie ciężko to zliczyć...
dr szt. Krzysztof Windsor
HKH Konigprins, Prins af Dravsk
Kardynał Kościoła Powszechnego Pollinu
Arcybiskup Grodziski
Potwierdzam, działo się
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica
Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 24
Sądziłem, że wywiąże się tutaj jakaś dyskusja, ale zapomniałbym, że większość członków Kościoła przebywa w Sykstynie. Życzyć należy mądrego wyboru pasterza
Liczba postów: 74
Liczba wątków: 9
Nie naciskam, ale może naprawdę to pora, żeby podjąć odważną decyzję i dokonać połączenia z jakimś innym krajem. Nie unicestwia się w ten sposób dorobku Rotrii, zachowuje się szansę na powrót w razie, gdyby zebrała się od nowa grupka chętnych i aktywnych, a zarazem korzysta się z wszelkich systemów i infrastruktury kraju, z którym się łączy. Trwające konklawe zakończy się chyba na greckie Kalendy.
(10.06.2023, 18:45:00)Vilarte napisał(a): Nie naciskam, ale może naprawdę to pora, żeby podjąć odważną decyzję i dokonać połączenia z jakimś innym krajem. Nie unicestwia się w ten sposób dorobku Rotrii, zachowuje się szansę na powrót w razie, gdyby zebrała się od nowa grupka chętnych i aktywnych, a zarazem korzysta się z wszelkich systemów i infrastruktury kraju, z którym się łączy. Trwające konklawe zakończy się chyba na greckie Kalendy.
A to konklawe nadal trwa? Ja już nawet zapomniałem XD
Uniżony sługa
X. Tadeusz Soplica
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Vilarte