Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Podjąłem decyzję o samotnym wyruszeniu w podróż dookoła świata w poszukiwaniu wiedzy i rozwoju duchowego. Będę pisał dziennik i podróży i na bieżąco informował o wydarzeniach.
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

Jak mnie tu dawno nie było…
(-) Ks. Abp Adalbertus Pronobis von Hippogriff-Piccolomini SJ,
Prymas Królestwa Skarlandu
Arcybiskup Walencji
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Osobisty Sekretarz Patriarchy Piusa VII
[Obrazek: adalbertus.abp.png]
Odpowiedz

Mnie też.
Tymoteusz Dostojewski 
Baron Arrezo
Odpowiedz

Oczekując na nowego patriarchę, proponuję podjąć jakąkolwiek inną działalność, żeby nie skończyło się ponownym marszem do grobu Wink Żeby zacząć od razu od jakiegoś dzikiego przykładu - może ktoś tu się porwie na utworzenie rotryjskiego klubu w którejś lidze piłkarskiej w x11?
Odpowiedz

Dobrze widzieć tutaj jeszcze jakieś oznaki życia. Mikronacje to w dobie obecnych rozrywek internetowych przeżytek a jednak dalej utrzymują się na powierzchni przyzwyczajeniem i sentymentem wielu osób. Co słychać? Czy kardynał Wieniawa zdrów?
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

(20.05.2023, 10:33:28)Stanisław Dmowski napisał(a): Dobrze widzieć tutaj jeszcze jakieś oznaki życia. Mikronacje to w dobie obecnych rozrywek internetowych przeżytek a jednak dalej utrzymują się na powierzchni przyzwyczajeniem i sentymentem wielu osób. Co słychać? Czy kardynał Wieniawa zdrów?

Kardynał Wieniawa miał tutaj egzekucję kolego. Trwa chyba 2 jak nie 3 zamach stanu w tym roku, chociaż strasznie ciężko to zliczyć...
dr szt. Krzysztof Windsor 
HKH Konigprins, Prins af Dravsk
Kardynał Kościoła Powszechnego Pollinu 
Arcybiskup Grodziski
[Obrazek: 100784713014182249.png]
Odpowiedz

Potwierdzam, działo się
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

Kapelan Duszpasterstwa Starorotryjskiego, Proboszcz Parafii personalnej pw. Ducha Świętego,
Obywatel Rotrii, Sarmacji, Cesarstwa Bizantyjskiego,Rzeczpospolitej Obojga Narodów i Pustkowi Winków,
Odpowiedz

Sądziłem, że wywiąże się tutaj jakaś dyskusja, ale zapomniałbym, że większość członków Kościoła przebywa w Sykstynie. Życzyć należy mądrego wyboru pasterza Smile
[Obrazek: 5tcreVe.png]
Odpowiedz

Nie naciskam, ale może naprawdę to pora, żeby podjąć odważną decyzję i dokonać połączenia z jakimś innym krajem. Nie unicestwia się w ten sposób dorobku Rotrii, zachowuje się szansę na powrót w razie, gdyby zebrała się od nowa grupka chętnych i aktywnych, a zarazem korzysta się z wszelkich systemów i infrastruktury kraju, z którym się łączy. Trwające konklawe zakończy się chyba na greckie Kalendy.
Odpowiedz

(10.06.2023, 18:45:00)Vilarte napisał(a):
Nie naciskam, ale może naprawdę to pora, żeby podjąć odważną decyzję i dokonać połączenia z jakimś innym krajem. Nie unicestwia się w ten sposób dorobku Rotrii, zachowuje się szansę na powrót w razie, gdyby zebrała się od nowa grupka chętnych i aktywnych, a zarazem korzysta się z wszelkich systemów i infrastruktury kraju, z którym się łączy. Trwające konklawe zakończy się chyba na greckie Kalendy.

A to konklawe nadal trwa? Ja już nawet zapomniałem XD
Uniżony sługa

X. Tadeusz Soplica

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Vilarte
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.