Liczba postów: 359 
    Liczba wątków: 29

Po konsultacji z Kardynałem Dziekanem, aby zapewnić pełną i niekwestionowaną legalność wyboru Biskupa Rotrii, wycofuję swoje zgłoszenie. Tuż przed upozorowaną v-śmiercią zrezygnowałem ze wszystkich godności kościelnych i poprosiłem ówczesnego Najwyższego Pasterza o przeniesienie do stanu laikatu, o czym z racji czasu zapomniałem. Zapewniam Panów Kardynałów o mojej nieustającej modlitwie do Maryi, Matki Kościoła i Królowej Rotrii, abyście wybrali Patriarchę na wzór Dobrego Pasterza, który przyprowadzi wszystkie owce, te które już tu są, ale też te, które odeszły i zagubiły się, do jednej owczarni, aż nastanie jedno stado i jeden Pan. Pozostaję do dyspozycji Panów Kardynałów.

Sua Altezza Serenissima 
Alberto Tommaso 
Duca di Parma 

Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Wasze Eminencje, 

w związku z wycofaniem wniosku Czcigodniego Tommasa Manciniego, wniosek zostaje odrzucony. W imieniu Kolegium dziękuję za obiecaną modlitwę i wszelkie wsparcie.  
Po konsultacji z Kolegium Kardynalskim, działając w jego oraz we własnym imieniu, stwierdzam zasadność stwierdzenia Jego Eminencji Stanisława Wieniawy. Rezygnacja nie została bowiem nigdy przyjęta, co czyni ją nieważną. Wobec powyższego, w porozumieniu z resztą Kardynałów, stwierdzam, iż Jego Eminencja Stanisław Wieniawa jest uprawiony wziąć udział w bieżącym konklawe. 

In Christo 
Aurelio de Medici y Zep

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Liczba postów: 2771 
    Liczba wątków: 225

(14.05.2025, 15:08:45)Aurelio de Medici y Zep napisał(a):  Wasze Eminencje, 

w związku z wycofaniem wniosku Czcigodniego Tommasa Manciniego, wniosek zostaje odrzucony. W imieniu Kolegium dziękuję za obiecaną modlitwę i wszelkie wsparcie.  
Po konsultacji z Kolegium Kardynalskim, działając w jego oraz we własnym imieniu, stwierdzam zasadność stwierdzenia Jego Eminencji Stanisława Wieniawy. Rezygnacja nie została bowiem nigdy przyjęta, co czyni ją nieważną. Wobec powyższego, w porozumieniu z resztą Kardynałów, stwierdzam, iż Jego Eminencja Stanisław Wieniawa jest uprawiony wziąć udział w bieżącym konklawe. 

In Christo 
Aurelio de Medici y Zep 
Dziękuję Waszej Eminencji Dziekanowi. Podpisuję się pod ustaleniami i nie zgłaszam zastrzeżeń.

Liczba postów: 225 
    Liczba wątków: 3

Co prawda o ile kojarzę jestem tylko kardynałem honorowym, ale dla formalności: rezygnuję z udziału w konklawe. 

Podpisuję się również pod powyższymi ustaleniami  i nie zgłaszam wobec nich zastrzeżeń.

administrator forum Państwa Kościelnego Rotria 

Liczba postów: 434 
    Liczba wątków: 25

Życzę Eminencjom mądrego i przemyślanego wyboru.

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI 
Arcybiskup achkovski 
Prymas II Federacji Nordackiej 
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa   
Książę Schwarzburgu 
Hrabia Bari 
Baron Andalo   

Liczba postów: 53 
    Liczba wątków: 1

Życzę pomyślnego Konklawe, mikroświat patrzy z zaciekawieniem! :

(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. 
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu 
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli  
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland. 
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)  

Wasze Eminencje, 

decyzją Kolegium Kardynalskiego, jutro, tj. 17 maja 2025 A.D., odbędzie się celebracja Mszy Pro Eligendo Rotriano Pontifice, z kolei niedzielnego poranka złożymy przysięgi i zamknięte zostaną wrota Kaplicy Sykstyńskiej. Proszę zatem Jego Eminencję Ametysta Faradobusa o potwierdzenie przybycia na konklawe do sobotniego południa, bowiem o tej porze grono elektorów zostanie uznane za zamknięte.  

Cum debita reverentia 
Aurelio Lorenzo Carlo kard. de Medici y Zep 
Dziekan Kolegium Kardynalskiego

Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 

Wasze Eminencje, 

w związku z upłynięciem terminu przybycia do Apostolskiego Miasta dla kardynałów, stwierdzam - po konsultacji z Kolegium i po rozmowie z Jego Eminencją Ametystem Faradobusem za pomocą aparatu telefonicznego - nieobecność Jego Eminencji. W związku z powyższym, Jego Eminencja nie weźmie udziału w obradach tego konklawe.  
Obecność swą potwierdzili kolejno Aurelio Lorenzo Carlo kard. de Medici y Zep w mojej osobie, Jego Eminencja Pio Maria Cesare de Medici, Jego Eminencja Mikołaj Dreder i Jego Eminencja Stanisław Wieniawa. W tym gronie dokonany zostanie wybór nowego Biskupa Rotrii.  

Proszę teraz Ich Eminencje o stawienie się w zakrystii i przebranie się w stosowne westymenta, celem uczestnictwa w mającej się za chwilę rozpocząć Mszy Świętej Pro Eligendo Pontifice. 

In Christo 
† Aurelius Laurentinus Carolus card. de Medici y Zep 
Decanus SCC

Liczba postów: 53 
    Liczba wątków: 1

Może to być nieco skomplikowane w parzystej liczbie kardynałów by dojść do konsensusu w przypadku remisu kandydatów.  
Życzę powodzenia   

(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. 
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu 
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli  
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland. 
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)  

Liczba postów: 2604 
    Liczba wątków: 198

Czcigodny, nie z takim impasów już wychodziliśmy. Na każdego pata znajdą i mata. Mam nadzieję, że nasze grono konserwatywne będzie miało silny głos.

|