Liczba postów: 435
Liczba wątków: 37
Po konsultacji z Kardynałem Dziekanem, aby zapewnić pełną i niekwestionowaną legalność wyboru Biskupa Rotrii, wycofuję swoje zgłoszenie. Tuż przed upozorowaną v-śmiercią zrezygnowałem ze wszystkich godności kościelnych i poprosiłem ówczesnego Najwyższego Pasterza o przeniesienie do stanu laikatu, o czym z racji czasu zapomniałem. Zapewniam Panów Kardynałów o mojej nieustającej modlitwie do Maryi, Matki Kościoła i Królowej Rotrii, abyście wybrali Patriarchę na wzór Dobrego Pasterza, który przyprowadzi wszystkie owce, te które już tu są, ale też te, które odeszły i zagubiły się, do jednej owczarni, aż nastanie jedno stado i jeden Pan. Pozostaję do dyspozycji Panów Kardynałów.
(-) don Alberto Tommaso de Mancini
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• śp. Stefan II
Liczba postów: 3211
Liczba wątków: 402
Wasze Eminencje,
w związku z wycofaniem wniosku Czcigodniego Tommasa Manciniego, wniosek zostaje odrzucony. W imieniu Kolegium dziękuję za obiecaną modlitwę i wszelkie wsparcie.
Po konsultacji z Kolegium Kardynalskim, działając w jego oraz we własnym imieniu, stwierdzam zasadność stwierdzenia Jego Eminencji Stanisława Wieniawy. Rezygnacja nie została bowiem nigdy przyjęta, co czyni ją nieważną. Wobec powyższego, w porozumieniu z resztą Kardynałów, stwierdzam, iż Jego Eminencja Stanisław Wieniawa jest uprawiony wziąć udział w bieżącym konklawe.
In Christo
Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• śp. Stefan II
Liczba postów: 3156
Liczba wątków: 295
(14.05.2025, 15:08:45)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Wasze Eminencje,
w związku z wycofaniem wniosku Czcigodniego Tommasa Manciniego, wniosek zostaje odrzucony. W imieniu Kolegium dziękuję za obiecaną modlitwę i wszelkie wsparcie.
Po konsultacji z Kolegium Kardynalskim, działając w jego oraz we własnym imieniu, stwierdzam zasadność stwierdzenia Jego Eminencji Stanisława Wieniawy. Rezygnacja nie została bowiem nigdy przyjęta, co czyni ją nieważną. Wobec powyższego, w porozumieniu z resztą Kardynałów, stwierdzam, iż Jego Eminencja Stanisław Wieniawa jest uprawiony wziąć udział w bieżącym konklawe.
In Christo
Aurelio de Medici y Zep
Dziękuję Waszej Eminencji Dziekanowi. Podpisuję się pod ustaleniami i nie zgłaszam zastrzeżeń.
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
Liczba postów: 231
Liczba wątków: 3
Co prawda o ile kojarzę jestem tylko kardynałem honorowym, ale dla formalności: rezygnuję z udziału w konklawe.
Podpisuję się również pod powyższymi ustaleniami i nie zgłaszam wobec nich zastrzeżeń.
administrator forum Państwa Kościelnego Rotria
Liczba postów: 1191
Liczba wątków: 58
Życzę Eminencjom mądrego i przemyślanego wyboru.
Jego Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 1
Życzę pomyślnego Konklawe, mikroświat patrzy z zaciekawieniem! :
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Cristiana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)
Wasze Eminencje,
decyzją Kolegium Kardynalskiego, jutro, tj. 17 maja 2025 A.D., odbędzie się celebracja Mszy Pro Eligendo Rotriano Pontifice, z kolei niedzielnego poranka złożymy przysięgi i zamknięte zostaną wrota Kaplicy Sykstyńskiej. Proszę zatem Jego Eminencję Ametysta Faradobusa o potwierdzenie przybycia na konklawe do sobotniego południa, bowiem o tej porze grono elektorów zostanie uznane za zamknięte.
Cum debita reverentia
Aurelio Lorenzo Carlo kard. de Medici y Zep
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo kard. de Medici y Zep, prof. UR
Najwyższy Trybun Świętego Kościoła Rotryskiego, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii etc.
Wasze Eminencje,
w związku z upłynięciem terminu przybycia do Apostolskiego Miasta dla kardynałów, stwierdzam - po konsultacji z Kolegium i po rozmowie z Jego Eminencją Ametystem Faradobusem za pomocą aparatu telefonicznego - nieobecność Jego Eminencji. W związku z powyższym, Jego Eminencja nie weźmie udziału w obradach tego konklawe.
Obecność swą potwierdzili kolejno Aurelio Lorenzo Carlo kard. de Medici y Zep w mojej osobie, Jego Eminencja Pio Maria Cesare de Medici, Jego Eminencja Mikołaj Dreder i Jego Eminencja Stanisław Wieniawa. W tym gronie dokonany zostanie wybór nowego Biskupa Rotrii.
Proszę teraz Ich Eminencje o stawienie się w zakrystii i przebranie się w stosowne westymenta, celem uczestnictwa w mającej się za chwilę rozpocząć Mszy Świętej Pro Eligendo Pontifice.
In Christo
† Aurelius Laurentinus Carolus card. de Medici y Zep
Decanus SCC
Liczba postów: 71
Liczba wątków: 1
Może to być nieco skomplikowane w parzystej liczbie kardynałów by dojść do konsensusu w przypadku remisu kandydatów.
Życzę powodzenia
(+) El mas reverend Juan de la Cerda, Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Cristiana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)
Liczba postów: 2892
Liczba wątków: 215
Czcigodny, nie z takim impasów już wychodziliśmy. Na każdego pata znajdą i mata. Mam nadzieję, że nasze grono konserwatywne będzie miało silny głos.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
|