Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Dasz bór!
Tak bardzo nieoczekiwany powrót Państwa Kościelnego na Pollin napełnia mnie ogromną radością. Z niecierpliwością będę oczekiwał wyboru nowego Biskupa Rotrii, a wszystkim kardynałom biorącym udział w konklawe życzę mądrości w podejmowaniu decyzji i wszelkiej pomyślności.
Odpowiedz

Zazwyczaj wygrywa ten, kto lepszy koniak postawi.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Piotr Jankowski
Odpowiedz

(14.05.2025, 17:28:06)Pio Maria de Medici napisał(a): Zazwyczaj wygrywa ten, kto lepszy koniak postawi.

Jest to tzw. czarny koń(iak).
Odpowiedz

(14.05.2025, 17:26:56)Piotr Jankowski napisał(a): Dasz bór!
Tak bardzo nieoczekiwany powrót Państwa Kościelnego na Pollin napełnia mnie ogromną radością. Z niecierpliwością będę oczekiwał wyboru nowego Biskupa Rotrii, a wszystkim kardynałom biorącym udział w konklawe życzę mądrości w podejmowaniu decyzji i wszelkiej pomyślności.

Witam serdecznie krajana.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

(14.05.2025, 17:26:56)Piotr Jankowski napisał(a): Dasz bór!

A Pan skąd do nas przybywa?
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Pozwólcie, że odpowiem za Piotra, z II Federacji Nordackiej.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Gratulacje w imieniu Hasselandu, jak i Kościoła Powszechnego Pollinu, że udało się odzyskać dostęp do domeny i ożywić kraj 
  • Henryk Ziemiański de Harlin
Odpowiedz

Chciałabym pogratulować tego wielkiego sukcesu jakim jest powrót Państwa Kościelnego Rotria. 
Rotrię widzę jako jedną z najstarszych mikronacji, która była filarem kulturowym mikroświata. 
Rotria, zgadzając się z jej misją i narracją czy nie, jest i pozostanie jakże ciekawym i oryginalnym przedsięwzięciem mikroświata !
Życzę powadzenia w odrodzeniu, życzę owocnego wyboru nowego Patriarchy i z ekscytacją przyglądam się rozwojowi sytuacji w PKR.
[Obrazek: 101005704499829054.png]
(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.

- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.

[Obrazek: 1398.png]
Odpowiedz

Wasza Ekscelencjo,

witamy w Rotrii i dziękujemy za serdeczne życzenia. Mam wielką nadzieję na jak najbardziej pomyślny rozwój relacji rotryjsko-skarlandzkich, mających długą tradycję i historię. Zachęcam do śledzenia sytuacji w Rotrii i w imieniu Kolegium Kardynalskiego ślę błogosławieństwo dla ludu Skarlandu oraz dla jego władz.

Cum debita reverentia
Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Juan de la Cerda
Odpowiedz

Gratuluje w imieniu swoim powrotu Państwa Kościelnego Rotria na mapę mikroświata no i rzecz jasna do sieci. Obecnie nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekać na wybór nowego Patriarchy a wcześniej na słynne poniższe słowa i które to wraz z procedurą zamknięcia drzwi oficjalnie rozpoczynają konklawe:

Przyznam że jako mieszkaniec innego najstarszego państwa a więc Księstwa Sarmacji cieszę się z powrotu odpowiednika Watykanu z nieistniejącego realu. Życzę udanego wyboru nowej głowy kościoła rotryjskiego.
  • Alberto Tommaso di Mancini
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.