Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Ludu Rotrii! Przybywam na twoje wezwanie!"
Nie wierzę, a już się martwiłem, że w Rotrii będzie za spokojnie
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Straże, wygnajcie ten plebs z placu. Nie dość, że straszą wiernych pielgrzymów, to jeszcze rozniosą jakieś zarazy czy inne grzyby. Dość mamy biedy na ten dzień.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Henryk Ziemiański
Odpowiedz

[Obrazek: v1o6gP%2BqL9SM%3D]
Straże rotryjskie na rozkaz kardynałów, zaczęły ścigać i mieczami uderzać w wierne sługi Boże. Te zaś odpłacały się modlitwą. Nieustraszony pozostał Ojczulek Boży, który z krzyżem w ręku wołał: Panie, przebacz im, bo nie wiedzą co czynią!

Jednocześnie zaczęto wznosić suplikacje i modlitwy błagalne, aby deszcz ognia i siarki zstąpił na strażników rotryjskich, którzy wystąpili przeciw Bożym sługom. Niech się okaże, kto jest Bożym wysłannikiem. Prawdziwa bowiem reforma Kościoła rozpoczyna się od modlitwy i postów, a tylko prawdziwego Bożego sługę Trójjedyny Pan Bóg może wysłuchać.
Ferdinandus PP. I
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
[Obrazek: 101005704499842947_t.png]
Odpowiedz

W tym tempie to Litanii nie zmówią, a wszyscy poginą.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

(16.05.2025, 19:21:14)Pio Maria de Medici napisał(a): W tym tempie to Litanii nie zmówią, a wszyscy poginą.

Wykonało się... Oto deszcz ognia i siarki spadł na przeciwników Boga. Spadł z nieba ogień, który nie parzy wiernych i oddanych Panu chrześcijan. Zabija zaś tych, którzy sprzeniewierzyli się Bożemu powołaniu i rękę podnieśli na niewinnych.
[Obrazek: ZPlMRnKiCQ9lLFhA%3D]
Cytat:Kardynałowie, którzyście uwięzieni zostali wśród płomieni! Wybierzcie kogoś nie spośród siebie, nie opasłego wieprza, ale kogoś, kto zjednoczy lud wierny i stanie się prawdziwym Sługą Sług Bożych! Który nie będzie hołdować sobie i swojemu dworowi, ale stanie się Patriarchą ubogich i wykluczonych. Niech stanie się Patriarchą wszystkich, a nie rodów szlacheckich.
Ferdinandus PP. I
Odpowiedz

Kiedy się doczekam przeprosin za obraźliwe słowa w moim kierunku? Grzecznie się przywitałem, a zostałem wyzwany. I jeszcze zwracanie się do mnie w ordynarnym tonie.
Jego Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego,  arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu  Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499842584_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

(16.05.2025, 20:21:17)Henryk Ziemiański napisał(a): Kiedy się doczekam przeprosin za obraźliwe słowa w moim kierunku? Grzecznie się przywitałem, a zostałem wyzwany. I jeszcze zwracanie się do mnie w ordynarnym tonie.

Przeprosin żadnych nie będzie. Bóg ci przebaczy Synu, jak staniesz po dobrej stronie i przyłączysz się do ludu Bożego.
Ferdinandus PP. I
Odpowiedz

Kardynał Wieniawa ze smutkiem patrzył na płonące kamienice. Wiedział, że konklawe musi szybko się skończyć i przynieść nowe. Dobrego Patriarchę dla ludu.
[Obrazek: 101005704499828271_t.png]
Świętej Pamięci
Stephanus PP. II
znany światu również jako
Stanisław Wieniawa
Kardynał Świętego Kościoła Rotryjskiego, Wielki Książę Ankony
[Obrazek: 101005704499841870.jpeg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.