16.05.2025, 18:05:46 

Nie wierzę, a już się martwiłem, że w Rotrii będzie za spokojnie

(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
![[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]](https://sjrotria.wordpress.com/wp-content/uploads/2019/01/14101934_nicolodreder2.png?w=1100)
| 

"Ludu Rotrii! Przybywam na twoje wezwanie!"

| 

| 

16.05.2025, 18:05:46 

Nie wierzę, a już się martwiłem, że w Rotrii będzie za spokojnie

(-) Mikołaj kardynał Dreder 
Kardynał biskup Ostii 
![]() 

16.05.2025, 18:48:57 

Straże, wygnajcie ten plebs z placu. Nie dość, że straszą wiernych pielgrzymów, to jeszcze rozniosą jakieś zarazy czy inne grzyby. Dość mamy biedy na ten dzień.

† PIO DE MEDICI 
![]() 

16.05.2025, 19:17:34 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.05.2025, 19:59:03 przez Guliano Giuseppe Montini.)

Straże rotryjskie na rozkaz kardynałów, zaczęły ścigać i mieczami uderzać w wierne sługi Boże. Te zaś odpłacały się modlitwą. Nieustraszony pozostał Ojczulek Boży, który z krzyżem w ręku wołał: Panie, przebacz im, bo nie wiedzą co czynią! Jednocześnie zaczęto wznosić suplikacje i modlitwy błagalne, aby deszcz ognia i siarki zstąpił na strażników rotryjskich, którzy wystąpili przeciw Bożym sługom. Niech się okaże, kto jest Bożym wysłannikiem. Prawdziwa bowiem reforma Kościoła rozpoczyna się od modlitwy i postów, a tylko prawdziwego Bożego sługę Trójjedyny Pan Bóg może wysłuchać. x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini 

16.05.2025, 19:30:48 

(16.05.2025, 19:21:14)Pio Maria de Medici napisał(a): W tym tempie to Litanii nie zmówią, a wszyscy poginą. Wykonało się... Oto deszcz ognia i siarki spadł na przeciwników Boga. Spadł z nieba ogień, który nie parzy wiernych i oddanych Panu chrześcijan. Zabija zaś tych, którzy sprzeniewierzyli się Bożemu powołaniu i rękę podnieśli na niewinnych. Cytat:Kardynałowie, którzyście uwięzieni zostali wśród płomieni! Wybierzcie kogoś nie spośród siebie, nie opasłego wieprza, ale kogoś, kto zjednoczy lud wierny i stanie się prawdziwym Sługą Sług Bożych! Który nie będzie hołdować sobie i swojemu dworowi, ale stanie się Patriarchą ubogich i wykluczonych. Niech stanie się Patriarchą wszystkich, a nie rodów szlacheckich. x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini 

16.05.2025, 20:21:17 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16.05.2025, 20:37:47 przez Henryk Ziemiański de Harlin.)

Kiedy się doczekam przeprosin za obraźliwe słowa w moim kierunku? Grzecznie się przywitałem, a zostałem wyzwany. I jeszcze zwracanie się do mnie w ordynarnym tonie.

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI 
Arcybiskup achkovski 
Prymas II Federacji Nordackiej 
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa   
Książę Schwarzburgu 
Hrabia Bari 
Baron Andalo   
![]() 

16.05.2025, 20:53:57 

(16.05.2025, 20:21:17)Henryk Ziemiański napisał(a): Kiedy się doczekam przeprosin za obraźliwe słowa w moim kierunku? Grzecznie się przywitałem, a zostałem wyzwany. I jeszcze zwracanie się do mnie w ordynarnym tonie. Przeprosin żadnych nie będzie. Bóg ci przebaczy Synu, jak staniesz po dobrej stronie i przyłączysz się do ludu Bożego. x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini 

16.05.2025, 23:42:55 

Kardynał Wieniawa ze smutkiem patrzył na płonące kamienice. Wiedział, że konklawe musi szybko się skończyć i przynieść nowe. Dobrego Patriarchę dla ludu. 
![]()  | 

| Użytkownicy przeglądający ten wątek: | 
| 1 gości |