Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sede Vacante Rotrianae Ecclesiae
Cóż jeśli o mnie chodzi to z pewnością nie zapomnę jego działalności, nie mogę obiecać ale jak znam Jego Królewska Mość Norberta I to von Baden w Skarlandzie nie ma czego szukać, podobnie występujący zapewne w jego imieniu poplecznicy.
[Obrazek: 101005704499829054.png]
(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.

- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.

[Obrazek: 1398.png]
Odpowiedz

Muszę przyznać, że jest to wielkie rozczarowanie, bardzo długo oczekiwałam odrodzenia Rotii wierząc, że tym razem nie zbłądzi. Państwo z niegdyś tak wielkim potencjałem i wpływem na kształtowanie się kościoła w wielu państwach, dziś zmuszone było obrać złą ścieżkę. Chociaż przejawiam nieukrywaną niechęć do Patriarchy, pozostanę jak dotychczas wierna Kościołowi rotyjskiemu żyjąc w nadziei, iż kiedyś nadejdzie ponownie dzień sądu nad człowiekiem, który dopuścił się tak haniebnych czynów.
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Bolesław domu Kirianóo, Pio Maria de Medici
Odpowiedz

Szanowna Pani,

przechodzimy więc do opozycji.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
[-] 3 użytkowników lubi ten post.
  • Adelaide, Bolesław domu Kirianóo, Juan de la Cerda
Odpowiedz

(19.05.2025, 21:17:07)Stanisław Wieniawa napisał(a): Pan Jezus kazał wybaczać 77 razy. Dajcie mu chociaż szansę. Kto z nas nie popełnił błędu? Kto nie miał pokus? Niech pierwszy rzuci kamieniem!

Wybaczenie jest pojęciem względnym. Wybaczyła bym panu von Badenowi, gdyby bez kręcenia przyznał po co było mu tyle klonów. Nie przemawia przeze mnie wizja ochrony brata tymi klonami. Nie było to nieświadome działanie. Działał on z wyrachowaniem w pełni świadomy swego czynu podszywając się nawet za Tymoteusza Piechotę na ziemiach Skarlandzkich. Takie działanie wymaga piętnowania. Pamiętajmy, że jeśli raz wejdzie się w coś, nie jest tak łatwo z tego wybrnąć.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Juan de la Cerda
Odpowiedz

To aż takich informacji nie miałem…
  • Juan de la Cerda
Odpowiedz

Gdyby nie była to sprawa tak duża nie byłoby takiego oburzenia, to oczywiste.
(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc.

- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland.

• Adelaide
Odpowiedz

(19.05.2025, 21:22:41)Adelaide napisał(a): Działał on z wyrachowaniem w pełni świadomy swego czynu podszywając się nawet za Tymoteusza Piechotę na ziemiach Skarlandzkich. Takie działanie wymaga piętnowania.

Ale nie nasz Heniu... to nie mógł być nasz drogi Heniu... 

A kolegom Kardynałom gratuluję (cokolwiek nadmiernego) miłosierdzia i liczę, że Baden przeszedł ekspresową odnowę duchową i w ciągu pontyfikatu utworzy jednocyfrową zaledwie liczbę klonów.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Adelaide, Juan de la Cerda
Odpowiedz

(19.05.2025, 21:30:01)Juan de la Cerda napisał(a): Gdyby nie była to sprawa tak duża nie byłoby takiego oburzenia, to oczywiste.

Ależ oczywiście. Oburzenie jest całkowicie uzasadnione. W końcu jakby nie patrzeć ostatki wyznawców można znaleźć na Vaarlandzie, to tam właśnie miała miejsce ta działaność. Na szczęście główny prowodyr nie wszystkim zdołał zamydlić oczy. 

Bolesław domu Kirianóo napisał(a):Ale nie nasz Heniu... to nie mógł być nasz drogi Heniu...

Bez wątpienia Heniu mógłby się lepiej sprawdzić na patriarszym tronie. W końcu to był by to jego drugi pontyfikat.
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Bolesław domu Kirianóo, Juan de la Cerda
Odpowiedz

Dziwi jedynie to, że przeciez stanowcza część Kolegium Kardynalskiego to stara, dobra i doświadczona gwardia i powinni wiedzieć lepiej niż wybierać kogoś z marną opinią na tron.  Albo nie wiedzieli co robią albo byli wprowadzeni w błąd.
Ja jedynie ubolewam bo naprawdę byłem wiernym kibicem, fanem i wspierającym fakt odrodzenia Rotrii a tu strzał w kolano !

Odpowiedz

Ja przez ostatnie lata to bywałem w mikroświecie od czasu do czasu. Wiele mnie ominęło.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.