Liczba postów: 2687 
    Liczba wątków: 254

Patriarcho Albercie, 

Winszuje wyboru, chciałbym aby nowy Patriarcha Rotrii był architektem jej odbudowy oraz nauczycielem zagubionej Owczarni Pańskiej. Chciałbym, aby również swoimi naukami potrafił wzmocnić ducha powołania u tych, którzy w ostatniej chwili zwątpili i uciekli sprzed bram Apostolskiego Seminarium Duchownego. Chciałbym, aby był również Patriarcha bankierem, bowiem nasz system gospodarczy potrzebuje odbudowy.  

Na koniec życzę błogosławieństwa świętego Sebastiana, patrona Gwardii Patriarszej, którą przez wiele lat dowodziłem i zapewniam o mojej modlitwie do Króla Niebieskiego.

(-) Mikołaj kardynał Dreder 
Kardynał biskup Ostii 

1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
	  • Albert

Liczba postów: 140 
    Liczba wątków: 15

Wasza Świątobliwość! 

Staję przed wami jako wierny sługa. Wraz ze mną stoją przed Tobą rzesze ubogich i odrzuconych, chorych i ułomnych, żebraków i trędowatych. Wznoszą swoje modlitwy przed Boży Tron, aby Cię Bóg pobłogosławił, a przez Twoją posługę, aby błogosławił całemu Kościołowi - niepodzielonemu, bo i Chrystus, nasz Pan, jest niepodzielony. Staję do walki u Twego boku!  

Uniżony 
Ojczulek Boży

x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini 

• Albert

Liczba postów: 74 
    Liczba wątków: 9

W imieniu Kościoła Powszechnego Pollinu gratuluję wyboru, którego się sam nie spodziewałem, i liczę na owocną współpracę, ad maiorem Dei gloriam.

• Albert

Liczba postów: 525 
    Liczba wątków: 110

(19.05.2025, 21:12:45)Stanisław Wieniawa napisał(a):  Amen! Powodzenia i oby te słowa o jedności Kościoła naprawdę się ziściły. Również mam taką nadzieję. Jest na to realna szansa.    
 (19.05.2025, 21:16:45)Mikołaj Dreder napisał(a):  Patriarcho Albercie, 
Winszuje wyboru, chciałbym aby nowy Patriarcha Rotrii był architektem jej odbudowy oraz nauczycielem zagubionej Owczarni Pańskiej. Chciałbym, aby również swoimi naukami potrafił wzmocnić ducha powołania u tych, którzy w ostatniej chwili zwątpili i uciekli sprzed bram Apostolskiego Seminarium Duchownego. Chciałbym, aby był również Patriarcha bankierem, bowiem nasz system gospodarczy potrzebuje odbudowy.  
Na koniec życzę błogosławieństwa świętego Sebastiana, patrona Gwardii Patriarszej, którą przez wiele lat dowodziłem i zapewniam o mojej modlitwie do Króla Niebieskiego. Moim priorytetem jest zadbać o Kościół Rotryjski oraz Państwo Kościelne. Pierwszym zadaniem jakie przed sobą stawiam jest zatem zajęciem się kwestią przyjęcia KŚ, oraz jego duchownych do naszej rodziny. Co do banku, to zobaczymy co da się zrobić. W RON wraz z braćmi Lisewiczami mamy w wakacje popracować nad nowym Systemem Gospodarczym PIAST (SG PIAST 2.0) jest on podobny do Rotryjskiego, bo tworzyły je ta sama osoba.  Na pewno Rotryjski jest nieco łatwiejszy bo ma mniej plików. Mam te pliki u siebie na komputerze. Sprawdzę je i zobaczę co tam nie gra. Szczegóły to już omówimy na pewno prywatnie w wakacyjnym czasie.  
Za błogosławieństwo i modlitwę, a także słowa wsparcia dziękuję. Przydadzą się.

Liczba postów: 11 
    Liczba wątków: 0

Wasza Świątobliwość! 

W imieniu Jego Wysokości Konrada Radziwiłła oraz całej Rzeczpospolitej Obojga Narodów pragnę serdecznie pogratulować Waszej Świątobliwości. Mamy nadzieję, że ten pontyfikat stanie się początkiem nowych i zdrowych relacji pomiędzy naszymi Państwami.   

W imieniu swoim oraz całego Kościoła Świętego pragnę wyrazić radość z dokonanego przez grono kardynalskie wyboru. Tym bardziej teraz nasze wspólnoty powinny dążyć do zjednoczenia w jedynej owczarni Chrystusa Dobrego Pasterza.

abp Benedykt Krakowski vel Potocki-Orański-Nassau 
Herbu Pilawa 
Arcybiskup Metropolita Gnieźnieński 
Prymas Rzeczpospolitej Obojga Narodów 
Kanclerz Wielki Rzeczpospolitej Obojga Narodów 
Ambasador Rzeczpospolitej Obojga Narodów w Cesarstwie Niemieckim 

• Albert

Liczba postów: 113 
    Liczba wątków: 7

Wybór zaskakujący, niemniej jednak gratuluję w imieniu archidiecezji grodziskiej KPP i życzę powodzenia w prowadzeniu Rotrii.

dr szt. Krzysztof Windsor  
HKH Konigprins, Prins af Dravsk 
Kardynał Kościoła Powszechnego Pollinu  
Arcybiskup Grodziski 

Liczba postów: 2771 
    Liczba wątków: 225

(20.05.2025, 11:07:17)Krzysztof Windsor napisał(a):  Wybór zaskakujący, niemniej jednak gratuluję w imieniu archidiecezji grodziskiej KPP i życzę powodzenia w prowadzeniu Rotrii. 
A ja życzę Bratu nawrócenia, ekspiacji i powrotu na łono naszego Kościoła.

Liczba postów: 434 
    Liczba wątków: 25

20.05.2025, 13:21:45 
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.05.2025, 13:27:22 przez Henryk Ziemiański de Harlin.)

Ja również zachęcam do nawrócenia i powrotu na łono Kościoła Rotryjskiego. Najlepiej zasilić szeregi duchowieństwa, ponieważ potrzeba powołań.

Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI 
Arcybiskup achkovski 
Prymas II Federacji Nordackiej 
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa   
Książę Schwarzburgu 
Hrabia Bari 
Baron Andalo   

Liczba postów: 18 
    Liczba wątków: 0

Dobrze, że Heniu nawrócił się na słuszną drogę, do niedawna tworzył Kościół w Garmanii i inne takie twory. Ważne, że się nawrócił. ?

Liczba postów: 53 
    Liczba wątków: 1

To ten sam Kościół Garmański co chciał sobie podporządkować Kościół w RON ?

(+) El mas reverend Juan de la Cerda,  Siervo de los Siervos de Dios, Patriarca de la Iglesia Rotriana del Patriarcado de Valencia, Sumo Pontífice, Obispo Universal etc. 
- Sekretarz Spraw Wewnętrznych Królestwa Skarlandu 
- Gubernator Królewski Korony Królestwa Wschodniej Estelli  
- Wykładowca w Instytucie Prawa i Administracji na de la Real Academia de Skarland. 
![[Obrazek: 1398.png]](https://stempel.org.pl/antipixel/1398.png)  

|