Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powrót Jego Eminencji z Konklawe
(21.05.2025, 18:53:55)Pio Maria de Medici napisał(a): Czcigodna Pani,

jeszcze troszkę sumienia mam, więc nie będę od razu dołował Patryjarchy. Niemniej ostrzegam, że na mym polu, odbezpieczone stoją armaty.

Czasem trochę konstruktywnej krytyki nie zaszkodzi. Wręcz przeciwnie, może spowoduje coś dobrego. Oby ustąpienie z tronu bo dłużej tej błazenady nie idzie wytrzymać.  
Jej Królewska i Apostolska Mość Maria Teresa
Królowa Lumerii i Baridasu
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Bolesław domu Kirianóo, Juan de la Cerda
Odpowiedz

Dobrze, że Siostry stosują w Klasztorze niewidzialny atrament, to ta druga część wiadomości Czcigodnej Pani jest w ogóle niewidoczna.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
  • Adelaide, Juan de la Cerda
Odpowiedz

Bóg i niewidzialny atrament potrafią czynić cuda. Chociaż przy dzieleniu się taką opinią, niewidzialny atrament nie jest potrzebny. To sama prawda.
Jej Królewska i Apostolska Mość Maria Teresa
Królowa Lumerii i Baridasu
Odpowiedz

Dobrze, że człowiek jest z dala od tych wszystkich intryg i knowań. Nie mieć kapelusza, to dzisiaj mieć wszystko, bo przede wszystkim rozum i godność człowieka. Vivat Albertus! (czy jakoś tak)
x. prof. dr hab. net. Guliano Giuseppe Montini
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Prawda zawsze sama się obroni, tylko problem, że ktoś jej może nie przyjąć.
† PIO DE MEDICI
Odpowiedz

Istotnie zabawa w Castel Gandolfo jest pierwszą potrzebą Państwa Kościelnego Rotria.
† PIO DE MEDICI
  • Juan de la Cerda
Odpowiedz

(22.05.2025, 18:36:40)Pio Maria de Medici napisał(a): Istotnie zabawa w Castel Gandolfo jest pierwszą potrzebą Państwa Kościelnego Rotria.

Czasem wybór tak przytłacza, że trzeba urlopu. Może nasz Ojciec Święty jest jak realny król Zygmunt August - "dojutrek"?
Odpowiedz

(22.05.2025, 18:36:40)Pio Maria de Medici napisał(a): Istotnie zabawa w Castel Gandolfo jest pierwszą potrzebą Państwa Kościelnego Rotria.
Na pewno Patriarszą...  Tongue

(22.05.2025, 18:41:30)Stanisław Wieniawa napisał(a):

Czasem wybór tak przytłacza, że trzeba urlopu. Może nasz Ojciec Święty jest jak realny król Zygmunt August - "dojutrek"?
A to prawda. Co do oceny mojej osoby to zobaczymy po pontyfikacie.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

[Obrazek: LCMMSkW.png]
  • Stanisław Wieniawa
Odpowiedz

Ja nie oceniam pontyfikatu, oceniam działania. Na ten moment działań brak… choć jeśli po Waszej Świątobliwości zostanie choć Castel Gandolfo, to duży sukces.
† PIO DE MEDICI
  • Albert, Juan de la Cerda
Odpowiedz

Chcę jeszcze zwrócić uwagę na jeden skandal. Głównym architektem tego skandalicznego  wyboru urągającego godności Złotego Tronu był z pewnością Aurelio de Mediczi i Cep. Czy zauważyli Bracia, że ten człowiek praktycznie zniknął z przestrzeni publicznej, odkąd narastać zaczęły spekulacje wokół przebiegu konklawe? Człowiek, który zaprowadził Rotrię na skraj upadku znika do swojej lisiej nory, gdy Kościół trawi efekt jego knowań. Znikał wielokrotnie, ale tego zniknięcia przeboleć nie mogę.
ks. dk. Pierbattista Pastaballa OSI
[Obrazek: herb-pierbattista-pastaballa.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.