Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Wielebny Księże Henryku,

dziękuję za Twe oddanie i pracę.
† PIO DE MEDICI
[Obrazek: 7920e885f2f0e.png]
Odpowiedz

Ja również muszę przyznać, że zmiana ks. Henryka, jaka nastąpiła od czasów Tymoteusza Piechoty, jest bardzo pozytywna. Cieszy mnie Księdza ofiarna praca na rzecz Kościoła.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Henryk Ziemiański de Harlin
Odpowiedz

(30.05.2025, 20:23:20)Stanisław Wieniawa napisał(a): Moje herby są nieaktualne. Ja miałem normalny herb patriarszy. Nadal go mam.
Niestety w czasie robienia tego zestawienia, tego pocztu nie miałem nigdzie Waszego Herbu jako Patriarchy.

(30.05.2025, 20:30:40)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Właśnie ładuję grafiki patriarszych herbów na micropedię. I postaram się znaleźć zarówno herb Eminencji Wieniawy i mój (jako Klemensa V).
Tutaj podobnie nie znalazłem nigdzie Waszego herbu.
Widziałem już ten poczet na micropedii. Widać po nim, że to początek pracy. Ale jest bardzo obiecujący. Smile

(30.05.2025, 22:21:39)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Ja również muszę przyznać, że zmiana ks. Henryka, jaka nastąpiła od czasów Tymoteusza Piechoty, jest bardzo pozytywna. Cieszy mnie Księdza ofiarna praca na rzecz Kościoła.
Nic tylko pogratulować, oraz życzyć wytrwałości.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

[Obrazek: LCMMSkW.png]
Odpowiedz

Poczet już powstał, trzeba go tylko dopracować. Wybaczcie Bracia, w micropedii jestem nowy i nie na wszystkim się tam znam, ale z czasem się nauczę. Muszę dopisać jeszcze kilku Patriarchów, gdyż skończyłem na Piusie VIII.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

(31.05.2025, 09:02:28)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Poczet już powstał, trzeba go tylko dopracować. Wybaczcie Bracia, w micropedii jestem nowy i nie na wszystkim się tam znam, ale z czasem się nauczę. Muszę dopisać jeszcze kilku Patriarchów, gdyż skończyłem na Piusie VIII.

Również gratuluję Bratu tego, jak Brat się w Rotrii rozwija. Państwo Kościelne Rotria to wspaniałe miejsce do rozwoju. 

Ja aktualnie pracuję nad aktualizacją wykazu elektorów Państwa Kościelnego, uwzględniając ich liczbę uczestnictwa w konklawe. Ale ja już jestem starym dziadkiem i zajmuje mi to dużo czasu, więc apeluję o cierpliwość Wink
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Henryk Ziemiański de Harlin
Odpowiedz

Życzę Waszej Eminencji owocnej pracy. Chętnie poczytałbym taki wykaz.
Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

Odpowiedz

(05.06.2025, 20:42:59)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Życzę Waszej Eminencji owocnej pracy. Chętnie poczytałbym taki wykaz.

W kwestii opracowań historycznych to mam naprawdę dużo do zrobienia i zaktualizowania, nie wiem kiedy to ogarnę, ale raczej nieprędko. 

Ale jeśli Brat jest chętny podjąć studia na Uniwersytecie Rotryjskim to zapraszam do podjęcia studiów na Wydziale Historii Rotrii, z wielką chęcią zostanę Brata promotorem.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Henryk Ziemiański de Harlin
Odpowiedz

Chętnie się zgłoszę, wszak warto się kształcić i rozwijać swoją wiedzę. Ale tylko do kogo mam skierować wniosek o przyjęcie na studia? Bo z czego, co widzę to Eminencja Faradobus jest od dawna nieobecny, więc trzeba będzie powołać nowego rektora.
Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

• Albert
Odpowiedz

(11.06.2025, 22:04:18)Henryk Ziemiański de Harlin napisał(a): Chętnie się zgłoszę, wszak warto się kształcić i rozwijać swoją wiedzę. Ale tylko do kogo mam skierować wniosek o przyjęcie na studia? Bo z czego, co widzę to Eminencja Faradobus jest od dawna nieobecny, więc trzeba będzie powołać nowego rektora.

Jeśli Eminencja Ametyst Faradobus nie pojawi się niedługo, to w najbliższych kolejnych dniach powołamy inną osobę na funkcję Rektora UR.
Co do samej kwestii studiowania, to oczywiście zachęcamy. Sami posiadamy tytuł naukowy bakałarza historii, gdyż wciąż oczekujemy aż w RON Rektor Michał Lisewicz w końcu zajmie się sprawami uniwersytetu i nada nam stopień magistra net.
Z chęcią wtedy sami również zgłosimy się do pracy na rzecz Uniwersytetu Rotryjskiego.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc

[Obrazek: LCMMSkW.png]
Odpowiedz

Ostatnio po głowie krąży mi myśl zorganizowania akcji narracyjnej w stylu Tajemnicy Wielkiego Bractwa sprzed pięciu lat, tylko z wątkiem sedewakantystycznym. Myślę, że podniosłoby to trochę poziom aktywności.
Arcybiskup achkovski
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo  

• Albert
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
2 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.