Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Propozycja 2, przepraszam, chwilowa realioza.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 529
Liczba wątków: 110
Wobec braku innych głosów, a także odzewu innych uprawnionych do głosowania zamykamy głosowanie.
4 głosy za II opcją.
2 głosy za I opcją.
Kościół wybrał i postanowił, iż pontyfikaty przyszłych Biskupów Rotrii trwać będą różne okresy czasów i nie będą one znane publicznie.
Pozostaje kwestia długości głosowań ws. długości pontyfikatu. Czy wszyscy zgadzają się aby były to max 4 głosowania, a w przypadku braku konsensusu aby pontyfikat trwał 4 miesiące? Lub też ma inną propozycję na liczbę maksymalnych głosowań?
Jeszcze też w kwestii formalnej. Naszego pontyfikatu wątek ten nie dotyczy, ale nie chcemy aby nasza osoba była wiecznie panującym patriarchą i też stała się wrogiem Rotrii, lub komplikowała sprawy, dlatego też sądzimy, że najlepiej dla Rotrii będzie jeśli po zakończeniu obrad Soboru poczujemy iż misja nasza w roli patriarchy się zakończyła, to dobrowolnie abdykujemy z tronu. A jeśli będzie coś jeszcze do zrobienia to ukończymy wszelkie bieżące zadania i pilne sprawy i dopiero potem abdykujemy. Chyba, że wola wiernych byłaby inna i woleliby abyśmy pozostali jeszcze przez jakiś czas patriarchą. Można zrobić ankietę. Ewentualnie kardynałowie mogliby podjąć taką decyzję, że chcieliby abyśmy dalej przewodzili Kościołowi Rotryjskiemu, ale tym razem już przez nieznaną wiernym długość czasu. Opcji jest kilka, no ale to sprawa na późniejszy czas.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
![[Obrazek: LCMMSkW.png]](https://i.imgur.com/LCMMSkW.png)
• Nicefor
Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Przepraszam Braci najmocniej za niestawiennictwo na głosowaniu, mnie również dotknął real. Niemniej cieszę się z wyniku głosowania i również stanowisko Jego Świątobliwości uważam za bardzo roztropne.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
• Albert
Liczba postów: 2771
Liczba wątków: 225
Tak, chociaż najlepiej, jakby był konsensus.
Liczba postów: 434
Liczba wątków: 25
Mimo, że optowałem za sześciomiesięczną kadencją, to ja też jestem zadowolony z wyniku głosowania. Mam nadzieję, że to rozwiązanie będzie stabilne dla Rotrii.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Książę Schwarzburgu
Hrabia Bari
Baron Andalo
2 użytkowników lubi ten post.2 użytkowników lubi ten post.
• Albert, Nicefor