Liczba postów: 738
Liczba wątków: 155
(18.01.2026, 22:03:59)Pio Maria de Medici napisał(a): Mam do Was pytanie, czy wciąż jestem w planie.
Myślę, że kogo jak kogo, ale powrotu tak strasznego dziada i mendy jak ja ście się nie spodziewali. Oto jestem, skoro panteon geriatryczny tego państwa się powiększa należny jest powrót Arcydziada i Arcymendy. Przemawiam w imieniu wszystkich miernot Rotrii. Jestem ich mistrzem. Świętym patronem. Bądźcie pozdrowione miernoty Rotrii, dziady i mendy, błogosławię Was!
+ Pio de Medici
Witamy serdecznie z powrotem wśród żywych. Już mieliśmy szykować pozłacaną trumnę, czy coś. Ale widać, że starczy jedynie wspomnieć o historycznych postaciach a się Eminencja budzi niczym śpiąca królewna
Generalnie to +10 pkt. dla Gryfindoru Medyceuszy za bycie młodzieżowym, trendy i taki fajny temat wątku i pierwsze zdanie.
Co do stanowisk, to możliwe, że w ostatniej chwili uratował Eminencja swe stanowisko bo planowaliśmy w tym tygodniu zrobić coś w kierunku ożywienia Kurii. Także możliwe, że wstrzelił się najprzewielebniejszy i uda się wam zachować stołek. 
I tak niedługo będą zmiany w Kurii i ograniczenie liczby urzędów do trzech (Wasz SS zostanie), dlatego szykować się będą pewnie i zmiany kadrowe, ale to zobaczymy jaki będziemy mieli humor po wtorkowym kolokwium.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
![[Obrazek: aPzjbNc.png]](https://i.imgur.com/aPzjbNc.png)
Liczba postów: 2657
Liczba wątków: 202
Już mi Vostra Santità nie kadzi, bo kadzidło potrzebne nie jest nawet zmarłemu, którym nie jestem.
Cieszę się, że Wasza Świątobliwość jako jedyny nie zdezertował i został na stanowisku.
Oczywiście złotą trumnę dla Królewny Śnieżki, a co, niech podziwiają (w sumie tak pochowany został Carlo III) bardzo dziękuję i zostawmy ją pustą na widoku publicznym.
Co do urzędów - nigdzie się nie pcham, swoje już odpracowałem, swoje przeżyłem. Nie wiem za ile praca ściągnie mnie z powrotem do trumny realu.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
(19.01.2026, 11:30:57)Pio Maria de Medici napisał(a): Już mi Vostra Santità nie kadzi, bo kadzidło potrzebne nie jest nawet zmarłemu, którym nie jestem.
Cieszę się, że Wasza Świątobliwość jako jedyny nie zdezertował i został na stanowisku.
Oczywiście złotą trumnę dla Królewny Śnieżki, a co, niech podziwiają (w sumie tak pochowany został Carlo III) bardzo dziękuję i zostawmy ją pustą na widoku publicznym.
Co do urzędów - nigdzie się nie pcham, swoje już odpracowałem, swoje przeżyłem. Nie wiem za ile praca ściągnie mnie z powrotem do trumny realu. Póki co zostanie Eminencja na stanowisku, bo nie ma co zmieniać skoro mamy stabilizację. Może w lutym pomyślimy o roszadach co by króla schować za murem
I znowu wróciliśmy do tematu chowania. Nie ma Vostra Santitá żywszych tematów?
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
• Albert
(19.01.2026, 22:27:51)Pio Maria de Medici napisał(a): I znowu wróciliśmy do tematu chowania. Nie ma Vostra Santitá żywszych tematów?
Są. Ale do pełni szczęścia brakuje nam obecności kardynała Mikołaja Dredera. Wtedy można by załatwić sprawę np. SG KURIA. Także jeśli macie kontakt to będziemy zobowiązani. Choć jeśli o nas chodzi, to przez najbliższe 3 tygodnie mamy ograniczony czas.
Inne sprawy to sobór. Nie mamy czasu na przygotowanie Adhortacji posoborowej / Konstytucji Apostolskiej, a trzeba by zebrać do kupy te zmiany co zostały wprowadzone. Poza tym trzeba by ten nowy odświeżony Ryt Rotryjski formatować by były kolorki itd.
Ewentualnie jeszcze na soborze omówić zmiany prawne bo sporo aktów wycofaliśmy i może potrzeba by nowe wydać. Także bylibyśmy wdzięczni za pomoc w ogarnięciu prawa.
Liczba postów: 613
Liczba wątków: 30
Pomoc Waszej Eminencji na pewno się przyda.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa
Hrabia Bari
Baron Andalo
• Albert
W to nie wątpię. Zawsze się przydaje, jak Jan Niezbędny.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Bardzo proszę aby Eminencja i inne osoby zalogowały się do tego SG Kuria i przetestowały, bo wrażenia, opinie i rady przydadzą się na sobór by omówić tę sprawę i by ta nasza gospodarka mogła fajnie funkcjonować; https://firenza.sarmacja.org/PKR/index.php
Bardzo proszę aby Eminencja i inne osoby zalogowały się do tego SG Kuria i przetestowały, bo wrażenia, opinie i rady przydadzą się na sobór by omówić tę sprawę i by ta nasza gospodarka mogła fajnie funkcjonować; SG KURIA
|