Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zebranie wojskowe na Polach Marsowych
[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]

Zebranie wojskowe na Polach Marsowych

Obserwując komplikującą się sytuację międzynarodową - konflikty na tle religijnym i katastrofy na Pollinie, nakazuję wszystkim wojskom rotryjskim - tym lądowym, morskim, specjalnym, lotniczym, zwłaszcza wszelkiem oficerom, dowódcom, admirałom przybycie do dnia 5 lutego na Pola Marsowe w Apostolskim Mieście. Dokonamy tam przeglądu wojsk, dokonamy korekty wszelkich wojskowych planów i zaplanujemy obronę Apostolskiego Miasta, zwłaszcza Ojca Świętego. Nakazuję także, aby w jednostkach pozostali wymagani przez prawo i zwyczaj żołnierze, aby pilnować wojskowych baz i dyspozytorni.
(+) Pio de Medici,
Panzerhaubitzekardinal
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Szykujesz wojska na Skarland po tym, co zrobili?
Odpowiedz

Nie wolno ujawniać jakichkolwiek planów wojskowych. Na ten moment jest konflikt zbrojny w Sarmacji. Musimy być gotowi, bo opłacani przez Generalitat Vosniccy wszędzie się knują. Bóg wie co sprawdzają, co sabotują i do czego dążą.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

• Albert
Odpowiedz

Stawiam się do dyspozycji jako zwierzchnik brygady piechoty i jedynych, na ten moment, sił morskich.
[Obrazek: QD5QNkZ.png]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
  • Albert
Odpowiedz

A czy mógłbym zostać generałem i dostać jakąś brygadę? Specjalizuję się w Siłach Specjalnych - szybkie akcje, celowe eliminacje, brutalność działania.
Odpowiedz

Ma Eminencja prawo powołać brygadę w Trydencie. Piechoty, nie sprecyzowane jest jednak jakiej więc może to być cała brygada specjalna.
[Obrazek: QD5QNkZ.png]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

I tak zrobiłem, konieczne było stworzenie kompanii mającej przeciwdziałać zamiarom wrogiego Królestwa Skarlandu i ich "Patriarchatu".
Odpowiedz

Co do generała jednak mianującym pozostaje Ojciec Święty.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

Odpowiedz

Zrobiłem się generalissimusem w Trydencie, styknie mi.
Odpowiedz

Jednak bardzo proszę nie podejmować żadnych decyzji wojskowych bez uzgodnienia ze mną.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.