Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowiny z zagranicy
Ekscelencjo, tam to lepiej w ogóle nie wchodzić. Wyszedł Ekscelencja z ery jojonacji, oni do niej wracają.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Też tak sądzę. Skarland złotą erę ma zdecydowanie za sobą.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej 
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Hrabia Bari
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

@Albert, Vostra Santità, wobec banowania wszystkich rotryjczykow proszę o to samo, należy Norberta i jego przydupasa wsadzić do pierdla patriarszego.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

Odpowiedz

Stosy rozpalić, niech się boją.
(+) Stanislaus card. Wieniawa OSI
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Wikariusz Generalny Stolicy Apostolskiej
Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego
Generał Zakonu św. Izydora
[Obrazek: 101005704499835546_t.png]
Odpowiedz

Ja jeszcze bana nie otrzymałem. Proponuję jednak pokazać klasę i nikogo nie banować, my nie boimy się merytorycznej dyskusji.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
Odpowiedz

Można notę jakąś wystosować, bo zbanowanie mojej osoby jest bezpodstawne.
Jego Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański de Harlin la Sparasan OSI
Regent Stolicy Apostolskiej 
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Hrabia Bari
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499830285.png]

[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Notę? Wojsko i bomby.
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Odpowiedz

Stanisławie, hamuj się proszę.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal 

Odpowiedz

Pilne!

W imieniu Wielkiego Księstwa Toskanii postawiłem Królestwu Skarlandu ultimatum. Jeśli warunki nie zostaną spełnione do jutra do godz. 15.00, nasza armia zainterweniuje w obronie prześladowanych wyznawców rotryzmu. Poniżej zamieszczam pełną treść listu do Jego Królewskiej Mości Norberta Catalana.

Cytat:Wasza Królewska Mość,

wpierw dziękuję za czas, jaki Wasza Królewska Mość raczył poświęcić na sporządzenie tak obfitego w treść wyjaśnienia wielu szczegółowych aspektów. Choć nie podzielam większości opinii Waszej Królewskiej Mości, podzielam smutek z powodu przykrych okoliczności, w których - jako przecież rodzina - spotykamy się. Myślę, że ruchami obu z nas kierują przede wszystkim miłość i przywiązanie do naszych v-Ojczyzn, toteż mimo niewątpliwej eskalacji napięć między naszymi Narodami, z całą pewnością nie stoją za nimi względy osobiste, które - co z własnej strony mogę zapewnić - domagałyby się raczej pojednania i odbudowy braterstwa.

Choć mam zaszczyt być krewniakiem Waszej Królewskiej Mości i moje serce cierpi w tej godzinie próby, nade wszystko spoczywa na mnie ciężar odpowiedzialności za Kościół Rotryjski, który biorąc na głowę kardynalskie galero zobowiązałem się bronić aż do przelania krwi. Co więcej, spoczywa na mnie wynikający z piastowania wielkoksiążęcego urzędu obowiązek obrony sojuszniczego państwa i wyznawców rotryzmu w całym świecie. Nie mogą zatem względy osobiste przeważyć, gdy odpowiadam za swe decyzje przed Bogiem i historią.

Toteż, bacząc na wagę mych słów, ośmielam się przedstawić Waszej Królewskiej Mości stanowcze żądania, które stawiam w imieniu Wielkiego Księstwa Toskanii.

1. Żądamy zniesienia wszelkich prawnych ograniczeń wyznawania, głoszenia i organizowania wiary rotryjskiej na ziemiach Królestwa Skarlandu oraz zrehabilitowania wszystkich, którzy zostali pociągnięci do odpowiedzialności za swoją religię.
2. Żądamy zwrócenia prawowitemu właścicielowi, tj. Kościołowi Rotryjskiemu, wszelkich nieruchomości będących jego własnością. Choć istotnie konkordat został wypowiedziany i niebawem przestanie obowiązywać, nie ma żadnych podstaw do naruszenia prawa własności.
3. Żądamy zaniechania stosowania wobec protestujących wyznawców rotryzmu środków przymusu bezpośredniego, a także wszelkich środków przymusu prawnego, jak również zaprzestania zagłuszania transmisji radiowych emitowanych z terytorium Wielkiego Księstwa Toskanii i państw zaprzyjaźnionych.
4. Żądamy zniesienia banicji wobec Jego Ekscelencji Henryka Ziemiańskiego, biskupa Świętego Kościoła Rotryjskiego i osoby żywo zaangażowanej w życie Wielkiego Księstwa Toskanii.
5. Żądamy całkowitego zaniechania podejmowania jakichkolwiek nowych działań uderzających w wyznawców rotryzmu na terenie Królestwa Skarlandu.

Oczekujemy, że żądania te zostaną w całości spełnione do jutra, do godziny 15.00. W przeciwnym razie Wielkie Księstwo Toskanii wykorzysta wszystkie dostępne środki, w tym środki militarne, niezbędne do zabezpieczenia humanitarnego traktowania wyznawców rotryzmu w Królestwie Skarlandu. Mając na względzie honor i zasady sprawiedliwego prowadzenia wojny, nie zaatakujemy Skarlandu przed upływem tego czasu lub jeśli żądania zostaną w całości spełnione, o ile w czasie tym nie zostaną wprowadzone nowe represje wobec wyznawców rotryzmu (vide punkt 5.) Wówczas uderzymy natychmiastowo, mając na względzie bezpieczeństwo i godność niewinnej ludności cywilnej.

Wierzymy w realne szanse na uniknięcie otwartej wojny, toteż gotowi jesteśmy na podjęcie rozmów pokojowych. Ze swojej strony proponuję Wielkie Księstwo Antwerpii jako neutralne państwo niezaangażowane dotąd w konflikt między nami. Jego Wielkoksiążęca Mość Mikołaj Dreder wyraził zgodę na organizację takich rozmów na jego ziemiach.

Cum debita reverentia
Aurelio de Medici y Zep
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Henryk Ziemiański de Harlin
Odpowiedz

Ankona dołącza się do tej odezwy.
Wielki Książę Ankony
Kardynał Biskup Albano
Arcybiskup Trydentu
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.