Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o uznanie cudu
Wasza Świątobliwość,

Składam na ręce Waszej Świątobliwości, pod rozwagę w Waszej mądrości, wniosek o uznanie cudu powstania z martwych i opuszczenia swojej mogiły przez Alberta Orańskiego. Na dowód faktu, że w/w zakończył swój żywot we wrześniu 2019 roku pragnę przedłożyć jego nekrolog oraz zapis jego ceremonii pogrzebowej, którą celebrował Ojciec Święty Klemens IV oraz w której uczestniczył Pio de Medici oraz syn Alberta Orańskiego, Wilhelm - de facto świadkowie tamtych dni.

Jednocześnie do czasu logicznego wytłumaczenia tego zdarzenia właściwym będzie zawieszenie Alberta Orańskiego w jakichkolwiek prawach i obowiązkach w Państwie Kościelnym Rotria, jako mieszkańca oraz wszystkich tych, które dotyczą osób przynależnych do duchowieństwa. Wszakże kierując się logiką - zmarły nie może sprawować ani pełnić żadnych funkcji państwowych i jest to sprawa bezdyskusyjna. Dodatkowo pragnę poinformować, że w aktach prawnych Stolicy Apostolskiej nie znalazłem żadnych dokumentów świadczących o zmartwychpowstaniu Alberta Orańskiego, a dowody stwierdzające jego zgon - jak i sam fakt pogrzebu - są jednoznaczne. Nie widzę innego rozwiązania ze strony Patriarchy, niż skrupulatne postępowanie i przedstawienie wszystkim zainteresowanym, jednoznacznej odpowiedzi.

Zatem - pytam - jak to jest? Czy Państwo Kościelne zmienia się w Państwo Zombie? Może w takim razie zorganizujmy własny Synod Trupi i wyciągnijmy z grobu Leona II i Piusa IV? Rozważymy jak dysleksja wpłynęła na losy Państwa Kościelnego Rotria oraz w jaki sposób lobby homoseksualne pociągąło za sznurki u schyłku Drugiej Rotrii i w czasie wojny z Imperium Klonów. Może zmarli przemówią i powiedzą coś ciekawego? W ogóle to bardzo ciekawy fragment naszej historii, gdy jedna osoba atakowała samą siebie w drugim państwie... Aż nabrałem ochoty posłuchać utworu Dolores O'Riordan, pt. "Zombie".

Z wyrazami szacunku,
(-) Mikołaj Dreder
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Ja też powstałem z martwych. W sumie dzięki Eminencji.
(-) don Alberto Tommaso de Mancini
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Nie kompromituj się Dreder. To wszystko co masz?

Nie byłbym pierwszą osobą pochopnie uznaną za zmarłą w mikroświecie. Żeby daleko nie szukać, może Eminencja @Pio Maria de Medici zechce coś powiedzieć?

Ja nigdy nigdzie nie ogłosiłem odejścia z mikroświata. To wy pochowaliście kogoś twierdząc, że to ja.
Jego Królewska Wysokość i Eminencja
Albert Wilhelm van Oranje-Nassau
Książę Niderlandów, Oranii, Nassau i Rotrii, Hrabia Forli, Książę Orański
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał
Gubernator Generalny
[Obrazek: 101005704499835533.png]
[Obrazek: 1438.png]
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

Z całym szacunkiem Eminencjo, ale ten wniosek jest trochę bezsensowny.
Jego Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz kardynał Ziemiański OSI
Prodziekan Kolegium Kardynalskiego,  arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu  Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499842584_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
  • Fryderyk van Oranje
Odpowiedz

(12.02.2026, 23:13:30)Albert Orański napisał(a): Nie kompromituj się Dreder. To wszystko co masz?

Nie byłbym pierwszą osobą pochopnie uznaną za zmarłą w mikroświecie. Żeby daleko nie szukać, może Eminencja @Pio Maria de Medici zechce coś powiedzieć?

Ja nigdy nigdzie nie ogłosiłem odejścia z mikroświata. To wy pochowaliście kogoś twierdząc, że to ja.

[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Albert Orański, Mikołaj Dreder
Odpowiedz

(12.02.2026, 23:13:30)Albert Orański napisał(a): Nie kompromituj się Dreder. To wszystko co masz?

O moim zaginięciu mówił cały świat, choć nigdzie nie potwierdzono mojego zgonu ot co.

Ale przysiągłbym, że sam Eminencja pisał post o swojej chwalebnej śmierci podczas ratowania jakiejś rodziny czy dzieci w czasie pożarów w 2019 roku.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

(12.02.2026, 23:27:24)Pio Maria de Medici napisał(a):

O moim zaginięciu mówił cały świat, choć nigdzie nie potwierdzono mojego zgonu ot co.

Ale przysiągłbym, że sam Eminencja pisał post o swojej chwalebnej śmierci podczas ratowania jakiejś rodziny czy dzieci w czasie pożarów w 2019 roku.
Jak mawiał klasyk; "pogłoski o mojej śmierci były zdecydowanie przesadzone"

Eminencja Orański widać żyje i ma się dobrze.
/-/ Abp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Prorector Universitatis Rotriensis
Episcopus Vilnensis
Vicarius Generalis Sanctae Sedis

[Obrazek: s1j8m9n.png]
Odpowiedz

Że niby własny syn, którego kochałeś, pochował Cię żywcem?

https://forum.rotria.net.pl/showthread.php?tid=1690
https://forum.rotria.net.pl/showthread.php?tid=1693
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Dziekan Kolegium Kardynalskiego
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
Odpowiedz

Panowie Kardynałowie, podstawowe pytanie brzmi: na pistolety czy broń białą?
Odpowiedz

W 2019 roku w związku z pożarami myślę, że zostaje walka na koktajle Mołotowa.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Wielki Inkwizytor Świętego Oficjum
Sekretarz Stanu Świętej Stolicy
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.