Liczba postów: 2623
Liczba wątków: 256
( 4 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Chuja tam. Byście zrobili jakąś mało śmieszną klerofaszystowską symulakrę, okraszoną AI slopem Ratziego na Panterze, od której mam ochotę wydłubać sobie oczy, włożyć je z powrotem i tak parę razy powtórzyć procedurę. Mnie się nie podoba to, że Patriarcha jest krolem RONu. Mogę to powiedzieć wprost, ale też wiem, że żaden protest nie ma sensu, bo żaden z was z tej trupy kiepskich komików w zbrojach i biretach czerwonych na pustych łbach nie podejdzie poważnie do sprawy. Mnie ta zabawa powiem szczerze przestała bawić. Jednak kiedyś było tu więcej taktu i smaku. A przynajmniej było takie wrażenie. Żadnego sacco di Rotria nie bedzie, choć za profanację triregnum przez przyjęcie świeckiej i niegodnej urzedu patriarszego korony należy się po tysiąckroć.
Również mam takie samo zdanie na temat tego, że mamy Patriarchokróla.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii
Liczba postów: 2613
Liczba wątków: 206
Gdzie afery z tamtych lat - barwne jak kwiat; gdzie mordobicie z tamtych lat - czas zatarł ślad… Gdzie wyzwiska z tamtych lat - zniknęły w numerze dat…
Kto wie czy było tak, kto wie czy było tak.
† PIO DE MEDICI
Panzerhaubitzekardinal
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae
Liczba postów: 365
Liczba wątków: 29
( 4 godzin(y) temu)Mikołaj Dreder napisał(a): ( 4 godzin(y) temu)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Chuja tam. Byście zrobili jakąś mało śmieszną klerofaszystowską symulakrę, okraszoną AI slopem Ratziego na Panterze, od której mam ochotę wydłubać sobie oczy, włożyć je z powrotem i tak parę razy powtórzyć procedurę. Mnie się nie podoba to, że Patriarcha jest krolem RONu. Mogę to powiedzieć wprost, ale też wiem, że żaden protest nie ma sensu, bo żaden z was z tej trupy kiepskich komików w zbrojach i biretach czerwonych na pustych łbach nie podejdzie poważnie do sprawy. Mnie ta zabawa powiem szczerze przestała bawić. Jednak kiedyś było tu więcej taktu i smaku. A przynajmniej było takie wrażenie. Żadnego sacco di Rotria nie bedzie, choć za profanację triregnum przez przyjęcie świeckiej i niegodnej urzedu patriarszego korony należy się po tysiąckroć.
Również mam takie samo zdanie na temat tego, że mamy Patriarchokróla.
Gdzie ogłoszenie depozycji?
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Liczba postów: 804
Liczba wątków: 164
Do depozycji potrzebna jest herezja lub schizma, a nie odmienne poczucie estetyki czy ból o sukcesy dyplomatyczne Rotrii. Unia personalna nie łamie dogmatów, a jedynie schematy, do których niektórzy przywykli. Zamiast szukać paragrafów na siłę, lepiej spożytkować tę energię na pracę dla dobra mikronacji. Ale nie, bo wam się nie chce. Wolicie narzekać, robić dymy, poużywać sobie słów, pomachać szabelką a potem zniknąć. Uważajcie bo na was się znajdą paragrafy. Widać że książę Parmy poużywał sobie wolności od mikro a teraz tęskni za sacco i wielkimi dramatami, ale my tu zajmujemy się poważną polityką i budowaniem sojuszy, budowaniem pozycji Rotrii a nie teatrem, czy wygłupami. Ani jedna ani druga korona nie ciąży Nam na tyle byśmy musieli którąkolwiek składać. O tym kiedy zakończy się nasza służba Rotrii zadecydujemy My sami, oraz prawo, a nie koncert życzeń na forum!
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
![[Obrazek: aPzjbNc.png]](https://i.imgur.com/aPzjbNc.png)