Liczba postów: 3037
Liczba wątków: 381
A ja myślę, że Wasza Ekscelencja, jako jedyna obecnie aktywna v-religijnie osoba konsekrowana na biskupa w linii wywodzącej się z Rotrii, a poza Kościołem Rotryjskim, ma swoją wysoką pozycję w najnowszej historii

Żyjących jest nas chyba tylko dwóch, bo ok. 8 lat temu byłem podobnie konsekrowany przez Severina Castiglionego w Kościele Ekumenicznym. Gdyby Rotria tę linię uznała, linie sukcesyjne wielu biskupów rotryjskich byłyby dziś znacznie krótsze
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert
Liczba postów: 975
Liczba wątków: 49
A działał Eminencja w okresie schizmatyckim w Nowym Wienisławowie? Kiedyś znalazłem forum, ale nie działało.
Jego Książęca Wysokość i Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria, markiz Senigalli, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 3037
Liczba wątków: 381
Działałem, Wasza Ekscelencjo. Wtedy z nadania Severina Castiglioniego (znanego też w innym okresie jako Paolo Carlo de Medici y Zep), wówczas mojego v-Ojca, byłem biskupem wolnogradzkim w Bialenii. Dokumentów już nie ma, bo forum Nowego Wienisławowa przepadło. To moja jedyna schizma, trudna lekcja v-życia i okres bolesnego rozdarcia. Bardzo przeżyłem najpierw odejście od Rotrii, a potem odejście z Nowego Wienisławowa, rozważałem nawet wirtualną śmierć. Cieszę się, że po latach znowu wszyscy jesteśmy jednym Kościołem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.
1 użytkownik polubienia ten post.1 użytkownik polubienia ten post.
• Albert