Ankieta: Kto najbardziej zasłużył na tytuł Rotryjczyka roku 2025?
Albert (Fryderyk Orański)
53.33%
8 53.33%
Stanisław Wieniawa
20.00%
3 20.00%
Henryk Ziemiański-Wieniawa
6.67%
1 6.67%
Maurycy Orański
0%
0 0%
Alberto Tommaso di Mancini
13.33%
2 13.33%
Guliano Giuseppe Montini
6.67%
1 6.67%
Santiago Vilarte
0%
0 0%
Razem 15 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rotryjczyk roku 2025 - głosowanie
A ja myślę, że Wasza Ekscelencja, jako jedyna obecnie aktywna v-religijnie osoba konsekrowana na biskupa w linii wywodzącej się z Rotrii, a poza Kościołem Rotryjskim, ma swoją wysoką pozycję w najnowszej historii Big Grin Żyjących jest nas chyba tylko dwóch, bo ok. 8 lat temu byłem podobnie konsekrowany przez Severina Castiglionego w Kościele Ekumenicznym. Gdyby Rotria tę linię uznała, linie sukcesyjne wielu biskupów rotryjskich byłyby dziś znacznie krótsze Big Grin
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

A działał Eminencja w okresie schizmatyckim w Nowym Wienisławowie? Kiedyś znalazłem forum, ale nie działało.
Jego Książęca Wysokość i  Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Prymas II Federacji Nordackiej
Prefekt Kongregacji ds. Kościoła i Duchowieństwa  
Markiz Senigalli 
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo 
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499835679_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Działałem, Wasza Ekscelencjo. Wtedy z nadania Severina Castiglioniego (znanego też w innym okresie jako Paolo Carlo de Medici y Zep), wówczas mojego v-Ojca, byłem biskupem wolnogradzkim w Bialenii. Dokumentów już nie ma, bo forum Nowego Wienisławowa przepadło. To moja jedyna schizma, trudna lekcja v-życia i okres bolesnego rozdarcia. Bardzo przeżyłem najpierw odejście od Rotrii, a potem odejście z Nowego Wienisławowa, rozważałem nawet wirtualną śmierć. Cieszę się, że po latach znowu wszyscy jesteśmy jednym Kościołem.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 niewidocznych użytkowników, 1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.