Ankieta: Gdzie trwała legalna władza Rotrii po "rewolucji październikowej" z 2014 r.?
W regencji Ksawerego van Berdena
25.00%
2 25.00%
W pontyfikatach (anty?)patriarchów wybranych przez duchownych pozostałych w Rotrii
75.00%
6 75.00%
Razem 8 głosów 100%
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie [Wyniki ankiety]

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
RIBOP - Sondaż: Gdzie trwał Kościół po "rewolucji październikowej"?
A może lepiej w gównie nie mieszać? Większy smród wyjdzie.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Zacząłem pisać długi post, ale go skasowałem i uznałem, że w tej formie będzie prościej. Jeśli ktoś z Was ma pytania co do tego okresu to niech pyta wprost, mnie lub kardynała Pio i powiemy co pamiętamy. Nie ma sensu pisać pamiętnika, skoro można odpowiadać na konkretne pytania zainteresowanych.
(-) Mikołaj kardynał Dreder
Kardynał biskup Ostii

[Obrazek: 14101934_nicolodreder2.png?w=1100]
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Wasza Eminencjo,

na pewno drogą prywatną zadam Waszej Eminencji wiele pytań o tamte czasy. Proszę tylko wybaczyć mi moją nadmierną być może dociekliwość Smile Nie będę ukrywał, że są to dzieje dla mnie niezwykle interesujące.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Albert
Odpowiedz

(22.02.2026, 22:27:08)Mikołaj Dreder napisał(a): Zacząłem pisać długi post, ale go skasowałem i uznałem, że w tej formie będzie prościej. Jeśli ktoś z Was ma pytania co do tego okresu to niech pyta wprost, mnie lub kardynała Pio i powiemy co pamiętamy. Nie ma sensu pisać pamiętnika, skoro można odpowiadać na konkretne pytania zainteresowanych.

Niedobrze, bardzo niedobrze. Myślę, że lepiej byłoby, gdyby Eminencja ze swojej strony napisał opis tamtych wydarzeń, jak je pamięta etc. Zawsze to pomocne w ocenie wydarzeń, a i ciekawsze dla obserwatorów, dla których opisywane wydarzenie to v-prehistoria.

(22.02.2026, 22:27:08)Pio Maria de Medici napisał(a): A może lepiej w gównie nie mieszać? Większy smród wyjdzie.

Niewinni nie mają się czego bać Wink Trzeba tę sprawę raz na zawsze wyjaśnić i opisać ją prawdą. Do tej pory namnożyło się wiele kłamstw, ale cóż... historię piszą zwycięzcy. Rewolucja, jak to rewolucja, zjadła swoje dzieci i ostatecznie w dłuższej perspektywie okazała się porażką. Wygrali Berdenowcy, ale przyczyny tej wygranej są niejasne. Rozumiem więc, skąd u Eminencji obawa przed większym smrodem. Owszem, te sprawy dotykają rzeczywistości wazelinowo-kałowych, nazwijmy je eufemistycznie. Sapienti sat.
+ prof. dr hab. Guliano Giuseppe 
Montini vel Bertelli
Wielki Inkwizytor Świętego Kościoła Rotryjskiego
[Obrazek: Chat-GPT-Image-12-lut-2026-o-23-48-57.png]
  • Albert
Odpowiedz

[Obrazek: 5facf2fd9a232_o_medium.jpg]Ja nie mam nic do ukrycia, po prostu nie pamiętam już tamtego czasu.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,

[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Alberto Tommaso di Mancini
Odpowiedz

Też żałuję, że Jego Eminencja Mikołaj Dreder zrezygnował z opisania tamtych dni w formie pamiętnika. Toteż tym bardziej skorzystam ze sposobności zadania pytań w prywatnej rozmowie Smile
Co do wątpliwości Jego Eminencji Piusa Medyceusza, rozumiem obawy przed rozkładaniem wielce kontrowersyjnych wydarzeń na czynniki pierwsze. Zdaje mi się jednak, że po tylu latach nie są one już w stanie podzielić Kościoła. Teraz to już tylko historia, choć dla v-teologów, prawników i historyków niezwykle ciekawa. Warto ją spisywać, bo istotnie pamięć jest zawodna.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Albert
Odpowiedz

„Rewolucja październikowa”? Nigdy nie byłem w takiej restauracji.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 

• Alberto Tommaso di Mancini
Odpowiedz

(Wczoraj, 10:07:07)Aurelio de Medici y Zep napisał(a): Też żałuję, że Jego Eminencja Mikołaj Dreder zrezygnował z opisania tamtych dni w formie pamiętnika. Toteż tym bardziej skorzystam ze sposobności zadania pytań w prywatnej rozmowie Smile
Co do wątpliwości Jego Eminencji Piusa Medyceusza, rozumiem obawy przed rozkładaniem wielce kontrowersyjnych wydarzeń na czynniki pierwsze. Zdaje mi się jednak, że po tylu latach nie są one już w stanie podzielić Kościoła. Teraz to już tylko historia, choć dla v-teologów, prawników i historyków niezwykle ciekawa. Warto ją spisywać, bo istotnie pamięć jest zawodna.

Zgadzam się,  niewielu jest co to pamięta, a gdyby było to lepiej opisane nawet z kilku perspektywy to przy tworzeniu jakiejś pracy zawsze można się powołać na ten wątek i te wypowiedzi i je cytować.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
Odpowiedz

Wzywamy Cię zatem Mikołaju, mój stary masoński druhu: opowiedz nam swoją historię, swoją historię opowiedz nam! Byłeś wtedy raczej biernym obserwatorem tamtych wydarzeń, także tym bardziej twoje spostrzeżenia będą bardzo cenne. Nota bene, zdaje się, że uznałeś wówczas panowanie nowych patriarchów i dalej działales w Rotrii.
+ prof. dr hab. Guliano Giuseppe 
Montini vel Bertelli
Wielki Inkwizytor Świętego Kościoła Rotryjskiego
[Obrazek: Chat-GPT-Image-12-lut-2026-o-23-48-57.png]
  • Albert
Odpowiedz

I zacznie się sabat prawowiernych czarownic…
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.