08.02.2017, 11:12:20 

Oczywiście, zapraszam serdecznie. Rotria to chyba najlepsze miejsce, gdzie Brat Domestosigos będzie mógł kontynuować swoją posługę zakonną.

Wilhelm Jan Orański-Nassau
![[Obrazek: 32GnG.png]](https://funkyimg.com/i/32GnG.png)
| 

Wieści z zagranicy

| 

| 

08.02.2017, 11:12:20 

Oczywiście, zapraszam serdecznie. Rotria to chyba najlepsze miejsce, gdzie Brat Domestosigos będzie mógł kontynuować swoją posługę zakonną.

Wilhelm Jan Orański-Nassau 
![]() 

26.02.2017, 23:56:15 

Czasami zaglądam jeszcze z ciekawości do mikronacji, ale raczej wyczerpały się moje zasoby aktywności  

Ale za zaproszenie dziękuję!

/-/ brat Μακαρηος  

Archimandryta Zakonu Bazylianów GG: 57248945 

13.03.2017, 00:03:20 

Ostatnimi czasy nie grzeszyłem aktywnością w mikroświecie, lecz skoro do uszu moich dotarła wieść, która zmarłych z grobu podnieć może, postanowiłem przerwać milczenie i ową wieścią z Wami się podzielić. Viktorjos Paulosigos apo Zep, niegdysiejszy król Surmenii i głowa Królewskiego Rodu apo Zep powrócił do mikroświata obejmując we władanie Księstwo Urbino. Pośród gruzów upadłego imperium i rodu Medyceuzy podnosi się oto niczym feniks z popiołów jeden z najstarszych i najznamienitszych rodów jaki znam: 

http://urbino.cba.pl//forum/viewthread.php?thread_id=18 
Jego Eminencja Albert Orański  

13.03.2017, 00:06:40 

Powinni się przyłączyć do nas. W końcu Urbino było do momentu Wielkiej Schizmy Październikowej lennem Rotrii.

13.03.2017, 00:09:33 

Na tej samej zasadzie Ukraina, Białoruś i Litwa powinny się przyłączyć do III RP - ładne marzenie, ale raczej bez szans na realizację.

Jego Eminencja Albert Orański  

13.03.2017, 00:24:20 

Tylko, że oni sami mogą kiepsko sobie radzić. Rotria się znowu zaczyna rozwijać. Wracają stare twarze.

13.03.2017, 06:46:45 

Problem polega na tym, że to ja ciągle jestem księciem Urbino i tylko ja mam prawo zarządzać co się z nim stanie.

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 
![]() 

13.03.2017, 10:01:22 

13.03.2017, 10:30:12 

Wygląda na to, że dziadek zjawił się nagle i niespodziewane jakby zmartwychwstał i teraz chce zdetronizować swego wnuka. Dziwne rzeczy się dzieją Bracia, bardzo dziwne.

/-/Don Filippo Michael de Medici SJ, 
Książę Palestriny ![]() 

13.03.2017, 10:30:54 

Śmiem wątpić, że to mój dziadek...

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 
![]()  | 

| Użytkownicy przeglądający ten wątek: | 
| 1 gości |