Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Oczywiście, zapraszam serdecznie. Rotria to chyba najlepsze miejsce, gdzie Brat Domestosigos będzie mógł kontynuować swoją posługę zakonną.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Czasami zaglądam jeszcze z ciekawości do mikronacji, ale raczej wyczerpały się moje zasoby aktywności Smile Ale za zaproszenie dziękuję!
/-/ brat Μακαρηος 
Archimandryta Zakonu Bazylianów

GG: 57248945
Odpowiedz

Ostatnimi czasy nie grzeszyłem aktywnością w mikroświecie, lecz skoro do uszu moich dotarła wieść, która zmarłych z grobu podnieć może, postanowiłem przerwać milczenie i ową wieścią z Wami się podzielić. Viktorjos Paulosigos apo Zep, niegdysiejszy król Surmenii i głowa Królewskiego Rodu apo Zep powrócił do mikroświata obejmując we władanie Księstwo Urbino. Pośród gruzów upadłego imperium i rodu Medyceuzy podnosi się oto niczym feniks z popiołów jeden z najstarszych i najznamienitszych rodów jaki znam:

http://urbino.cba.pl//forum/viewthread.php?thread_id=18
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Powinni się przyłączyć do nas. W końcu Urbino było do momentu Wielkiej Schizmy Październikowej lennem Rotrii.
Odpowiedz

Na tej samej zasadzie Ukraina, Białoruś i Litwa powinny się przyłączyć do III RP - ładne marzenie, ale raczej bez szans na realizację.
Jego Eminencja Albert Orański

[Obrazek: 2VgPQ.png]
Odpowiedz

Tylko, że oni sami mogą kiepsko sobie radzić. Rotria się znowu zaczyna rozwijać. Wracają stare twarze.
Odpowiedz

Problem polega na tym, że to ja ciągle jestem księciem Urbino i tylko ja mam prawo zarządzać co się z nim stanie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

(13.03.2017, 06:46:45)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Problem polega na tym, że to ja ciągle jestem księciem Urbino i tylko ja mam prawo zarządzać co się z nim stanie.

To tym bardziej...
Odpowiedz

Wygląda na to, że dziadek zjawił się nagle i niespodziewane jakby zmartwychwstał i teraz chce zdetronizować swego wnuka. Dziwne rzeczy się dzieją Bracia, bardzo dziwne.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

Śmiem wątpić, że to mój dziadek...
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.