08.02.2017, 11:12:20
Oczywiście, zapraszam serdecznie. Rotria to chyba najlepsze miejsce, gdzie Brat Domestosigos będzie mógł kontynuować swoją posługę zakonną.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![[Obrazek: 32GnG.png]](https://funkyimg.com/i/32GnG.png)
|
Wieści z zagranicy
|
|
08.02.2017, 11:12:20
Oczywiście, zapraszam serdecznie. Rotria to chyba najlepsze miejsce, gdzie Brat Domestosigos będzie mógł kontynuować swoją posługę zakonną.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![]()
26.02.2017, 23:56:15
Czasami zaglądam jeszcze z ciekawości do mikronacji, ale raczej wyczerpały się moje zasoby aktywności
Ale za zaproszenie dziękuję!
/-/ brat Μακαρηος
Archimandryta Zakonu Bazylianów GG: 57248945
13.03.2017, 00:03:20
Ostatnimi czasy nie grzeszyłem aktywnością w mikroświecie, lecz skoro do uszu moich dotarła wieść, która zmarłych z grobu podnieć może, postanowiłem przerwać milczenie i ową wieścią z Wami się podzielić. Viktorjos Paulosigos apo Zep, niegdysiejszy król Surmenii i głowa Królewskiego Rodu apo Zep powrócił do mikroświata obejmując we władanie Księstwo Urbino. Pośród gruzów upadłego imperium i rodu Medyceuzy podnosi się oto niczym feniks z popiołów jeden z najstarszych i najznamienitszych rodów jaki znam:
http://urbino.cba.pl//forum/viewthread.php?thread_id=18
Jego Eminencja Albert Orański
13.03.2017, 00:06:40
Powinni się przyłączyć do nas. W końcu Urbino było do momentu Wielkiej Schizmy Październikowej lennem Rotrii.
13.03.2017, 00:09:33
Na tej samej zasadzie Ukraina, Białoruś i Litwa powinny się przyłączyć do III RP - ładne marzenie, ale raczej bez szans na realizację.
Jego Eminencja Albert Orański
13.03.2017, 00:24:20
Tylko, że oni sami mogą kiepsko sobie radzić. Rotria się znowu zaczyna rozwijać. Wracają stare twarze.
13.03.2017, 06:46:45
Problem polega na tym, że to ja ciągle jestem księciem Urbino i tylko ja mam prawo zarządzać co się z nim stanie.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
![]()
13.03.2017, 10:01:22
13.03.2017, 10:30:12
Wygląda na to, że dziadek zjawił się nagle i niespodziewane jakby zmartwychwstał i teraz chce zdetronizować swego wnuka. Dziwne rzeczy się dzieją Bracia, bardzo dziwne.
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny ![]()
13.03.2017, 10:30:54
Śmiem wątpić, że to mój dziadek...
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |