(Wczoraj, 10:16:41)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Według mnie jest sens. Na przykład jak ktoś obraca się wokół środowiska tradycyjnego i wyświetli mu się na Facebooku Rotria, to może dołączyć.
Można by niby tak zrobić, ale generalnie na FB myślę, że nie znajdziemy zbytnio młodych osób, raczej starsze. Niby kiedyś były pomysły by promować Rotrię w jakiś piśmie katolickim, lub na grupkach facebookowych tradycyjnych, czy katolickich, ale nie wiem czy to się udało zrobić. Jeśli nie to czy teraz kilka lat po tym by sie udało? Nie wiem. Może tak.
Jesli chodzi o promocje i zdobywanie ludzi, nowych mikronautów, wśród młodego pokolenia, to raczej jakiś tiktok, albo instagram, czy YT. Poza tym wszelka promocja która nie byłaby wsparta jakimś groszem, to będę mieć mały zasięg i ciężej będzie by zdobyć szerszą publikę. Poza tym wymagałoby to jakiejś strategii marketingowej. Inaczej to można jedynie napisać na jakiejś grupce na FB i może ktoś się zainteresuje, ale szanse są małe. Ale można spróbować. Jest taka grupka Jak jest w Katolicyźmie czy cos takiego. Tam by można spróbować, ewentualnie na innych podobnych. Samą stronę czy grupkę Rotrii na FB można założyć. Do takiego działania raczej może warto skorzystać z jakiegoś nowego konta na fb założonego pod personaliami mikronacyjnymi. Chyba, że ktoś by chciał pod swoimi prawdziwymi, ale to nie wiem czy są tacy odważni.