Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt: Spojrzenie 5 Pokoleń na Mikronacje.
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/14616

Jeden z najważniejszych projektów mikronacji. Oczywiście nie zakończy się to tylko na artykułach na Sarmacji. Planuje co najmniej umieścić to na Micropedii. Dlatego wszystkich obywateli Państwa Kościelnego Rotria zapraszam do śledzenia projektu.

Warto jeszcze dodać że projekt myślę jest na tyle ważny, że ignorowałem swoje emocje pośród konkretnych osób i ważniejsza od tego jest przedstawienie projektu każdej głowie państw, nawet jeżeli nie jest mi z nią prywatnie po drodze.
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

(27.06.2026, 00:58:47)Leszek Ebe-Grüner napisał(a): https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/14616

Jeden z najważniejszych projektów mikronacji. Oczywiście nie zakończy się to tylko na artykułach na Sarmacji. Planuje co najmniej umieścić to na Micropedii. Dlatego wszystkich obywateli Państwa Kościelnego Rotria zapraszam do śledzenia projektu.

Warto jeszcze dodać że projekt myślę jest na tyle ważny, że ignorowałem swoje emocje pośród konkretnych osób i ważniejsza od tego jest przedstawienie projektu każdej głowie państw, nawet jeżeli nie jest mi z nią prywatnie po drodze.
Ciekawe... Wychodzi, że należymy do trzeciego pokolenia, bo pierwszy raz do mikronacji zawędrowaliśmy koło 2019 roku, ale pierwsza rejestracja na forum to już luty 2020 w RON. Zatem taki końcowy przedstawiciel tego trzeciego pokolenia. Nie badałem zbyt mocno historii przed 2020 rokiem, ale wydaje się, że to taki dość ciekawy okres, bo pamiętam jeszcze czasy gdy części obecnych państw nie było w ogóle, znowu inne jak np. MAW działały jeszcze całkiem prężnie, dopiero pojawiła się Leocja, Rotria miała kilku duchownych aktywnych na jej forum, a poza nimi byli też tacy duchowni diecezjalni działający w innych państwach. Dane mi było się załapać jeszcze na aktywność niektórych starszych mikronautów. No i też takie mam wrażenie, że jakoś od tego 2020 roku, tych integracji, ism, stempla, robienia map pollinu, to zmienił się mikroświat. W tym i po tym roku nastąpiło co najmniej kilak jakiś ważniejszych zmian czy to kontynentów czy państw i związków państwowych. W ciekawych czasach dane nam było - i zapewne ciągle jest - żyć. Smile
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
  • Leszek Ebe-Grüner
Odpowiedz

Według tego artykułu pochodzę z czwartej generacji, gdyż pojawiłem się w Rotrii na początku 2021.
Jego Książęca Wysokość i  Ekscelencja mgr. net Henryk Tymoteusz Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny Wielkiego Księstwa Ankony
Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony
Arcybiskup achkovski
Biskup Wolnogradzki i Prymas Bialenii
Prymas II Federacji Nordackiej
Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria 
Markiz Senigalli 
Hrabia Bari
Hrabia Arezzo 
Baron Dalmazji

[Obrazek: 101005704499835679_t.png]
[Obrazek: 1260.png]
[-] 2 użytkowników lubi ten post.
  • Albert, Leszek Ebe-Grüner
Odpowiedz

https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/14625/0 Informuje że projekt 5 pokoleń nie zatrzymał się na pierwszej części i powstała druga część. Zapraszamy do wsparcia, czytania i komentowania tego ważnego dla Pollinu projektu.
  • Albert
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.