Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Faktoria Ziemiańskiego
Faktoria Ziemiańskiego

[Obrazek: 101005704499841455_t.jpg]

Wzorem swojego lenna Bari, markiz w jednej z senigallskich kamienic otworzył Faktorię Ziemiańskiego. Jest to sklep oferujący różnorakie dewocjonalia, jak i westymenty liturgiczne. Każdy duchowny znajdzie tu coś dla siebie.

Jego Książęca Wysokość i  Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny  i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria, markiz Senigalli, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499841441.png]
[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim!
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
Jej Książęca Wysokość Księżniczka Urbino
Odpowiedz

(Wczoraj, 19:11:36)Adelaide napisał(a): Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim!
Taki można otrzymać jak Kardynał chodzi po kolędzie, ale to raczej albo w II FN albo w Bialenii.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
Odpowiedz

Oczywiście, że faktoria posiada takowy. Był dzisiaj rozdawany po objęciu kościoła tytularnego, ale wyślemy też specjalnie dla czcigodnej. Drukarz co prawda lata pomylił, ale jest.  Smile

[Obrazek: 101005704499841457_t.png]
Jego Książęca Wysokość i  Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny  i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, Generalny Gubernator Państwa Kościelnego Rotria, markiz Senigalli, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Albert
Odpowiedz

Brawo! Oprawię w ramkę i będę się modlić w intencji jakiejś katastrofy w FN!

(Wczoraj, 19:24:16)Albert napisał(a):
(Wczoraj, 19:11:36)Adelaide napisał(a): Chciałabym obrazek z Kardynałem Ziemiańskim!
Taki można otrzymać jak Kardynał chodzi po kolędzie, ale to raczej albo w II FN albo w Bialenii.

Możemy wyjątkowo przyśpieszyć Kolendę? Dostałam od Andrzeja zaproszenie na wakacje w Bialenii XDDDDDD
(-) Adelaide Radziwiłł-Chojnacka
Jej Książęca Wysokość Księżniczka Urbino
Odpowiedz

(Wczoraj, 19:38:54)Adelaide napisał(a): Brawo! Oprawię w ramkę i będę się modlić w intencji jakiejś katastrofy w FN!

(Wczoraj, 19:24:16)Albert napisał(a):

Możemy wyjątkowo przyśpieszyć Kolendę? Dostałam od Andrzeja zaproszenie na wakacje w Bialenii XDDDDDD

A w Bialenii teraz chyba to spotkanie naukowców mikronacyjnych to Henryk powinien być obecny to pewnie zanim przemówi to wciśnie każdemu taki obrazek xd.
/-/ Sanctitas Vestra Albertus
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae

[Obrazek: aPzjbNc.png]
Odpowiedz

Poznałem kiedyś kapłana, który w ramach kolędy rozdawał obrazki ze swoją podobizną Big Grin
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

No, różni księża się trafiają.

Odpowiedz

Mi zdarzyło się zostawić jako kilka-z-obrazków 2-3 białe kartoniki, będące „podstawą” sztapelki obrazków - musiałem potem w niedzielę dokonać „cudownej wymiany”.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Gonfaloniere Wojsk Patriarszych, Marszałek Wielki Wojsk Lądowych, Dowódca wojsk Toskanii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.