Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bhagavadgita na każdy dzień
Cytat:कर्मण्येवाधिकारस्ते मा फलेषु कदाचन ।
मा कर्मफलहेतुर्भूर्मा ते सङ्गोऽस्त्वकर्मणि ॥२.४७॥
योगस्थः कुरु कर्माणि सङ्गं त्यक्त्वा धनंजय ।
सिद्ध्यसिद्ध्योः समो भूत्वा समत्वं योग उच्यते ॥२.४८॥
दूरेण ह्यवरं कर्म बुद्धियोगाद्धनंजय ।
बुद्धौ शरणमन्विच्छ कृपणाः फलहेतवः ॥२.४९॥
बुद्धियुक्तो जहातीह उभे सुकृतदुष्कृते ।
तस्माद्योगाय युज्यस्व योगः कर्मसु कौशलम् ॥२.५०॥
कर्मजं बुद्धियुक्ता हि फलं त्यक्त्वा मनीषिणः ।
जन्मबन्धविनिर्मुक्ताः पदं गच्छन्त्यनामयम् ॥२.५१॥

Bhagavadgītā 2.47–51, Sāṃkhyayoga.
Odpowiedz

Tomku, możesz skończyć tą farsę z tymi dziwnymi rzeczami na każdy dzień?
Jego Książęca Wysokość i  Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny  i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, markiz Senigalli, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

[Obrazek: 101005704499841441.png]
[Obrazek: 1260.png]
Odpowiedz

Krów razem nie pasaliśmy Wink
[-] 1 użytkownik polubienia ten post.
  • Mikołaj Dreder
Odpowiedz

Ja czekam aż sytuacja się rozwinie, że będę inne rzeczy na każdy dzień. Mógłby być "Kardynał Henryk na kazdy dzień" Ale on tyle razy zmienia awatara, że nie wiadomo, trzeba by każdego dnia dawać zdjęcie innego.
/-/ Bp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae

[Obrazek: RFtLkfb.png]
Odpowiedz

Mój ojciec kiedyś jako Piccolomini umieszczał słowo na dziś, to zrobię podobnie. Smile
Jego Książęca Wysokość i  Eminencja  dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Książę Koronny  i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, Arcybiskup achkovski, Prymas II Federacji Nordackiej, Biskup wolnogradzki, markiz Senigalli, hrabia Sieny,  Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji

Odpowiedz

(10.08.2026, 19:17:07)Fryderyk Oranje napisał(a): Ja czekam aż sytuacja się rozwinie, że będę inne rzeczy na każdy dzień. Mógłby być "Kardynał Henryk na kazdy dzień" Ale on tyle razy zmienia awatara, że nie wiadomo, trzeba by każdego dnia dawać zdjęcie innego.

Można zrobić Woźnickiego na każdy dzień - ongiś czas, dla odmóżdżenia w czasie pisania pracy magisterskiej, słuchałem kazań syna Don Bosco.
† PIO DE MEDICI

Panzerhaubitzekardinal 
Primus inter Emeritos, Naczelny Senior Rotrii,
Książę Ferrary i Palestriny, markiz Monte Cassino, właściciel Mater Ecclesiae

[Obrazek: 101005704499834958_t.jpg]
  • Fryderyk Oranje
Odpowiedz

(10.08.2026, 20:38:06)Pio Maria de Medici napisał(a):
(10.08.2026, 19:17:07)Fryderyk Oranje napisał(a): Ja czekam aż sytuacja się rozwinie, że będę inne rzeczy na każdy dzień. Mógłby być "Kardynał Henryk na kazdy dzień" Ale on tyle razy zmienia awatara, że nie wiadomo, trzeba by każdego dnia dawać zdjęcie innego.

Można zrobić Woźnickiego na każdy dzień - ongiś czas, dla odmóżdżenia w czasie pisania pracy magisterskiej, słuchałem kazań syna Don Bosco.

Też lubię słuchać jego kazań, choć przyznam, że najlepsze lata to uniwersum ma za sobą. Odkryłem je tak ze dwa lata temu, ale coś tam kiedyś słyszałem, ale nie zagłębiłem się w temat.

• Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

(10.08.2026, 20:41:19)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a):
(10.08.2026, 20:38:06)Pio Maria de Medici napisał(a):

Też lubię słuchać jego kazań, choć przyznam, że najlepsze lata to uniwersum ma za sobą. Odkryłem je tak ze dwa lata temu, ale coś tam kiedyś słyszałem, ale nie zagłębiłem się w temat.

Ja odkryłem to uniwersum jak ks. Michał był jeszcze w pełnej jedności z Rzymem i dopiero zaczynał się ten spór. Nie byłem zbyt dobrze doinformowany o całej sytuacji, więc z początku wręcz subtelnie sympatyzowałem z nim, przypuszczając, że jest zwyczajnie prześladowany za bardziej tradycyjne poglądy. Później odkryłem wszedłem w uniwersum i przecierałem oczy ze zdumienia. Wspominam z nostalgią, jak rzucałem wszystko, żeby oglądać transmisję z eksmisji. To uniwersum już nigdy nie będzie tak piękne, jak było za czasów awantur z panem Zbyszkiem (człowiek w każdym calu niezwykły), wzajemnych najść z (pytaj, czy ważnie wyświęconymi) kapłanami salezjanami, przesuwania szafy przez Czcigodnego Pana Ministranta. Na ten sposób było, ale już nie będzie.
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość, 
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo Paolo wielki książę kardynał de Medici y Zep, prof. UR
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, Wielki Książę Rotrii, Dziekan Wydziału Teologicznego Uniwersytetu Rotryjskiego etc.

[Obrazek: aurelio-kamerling-herb.png]
  • Alberto Tommaso di Mancini
Odpowiedz

Ale prosze nie zasmiecac mojego wątku. Ja tu pracuje na kapelusz kardynalski!
  • Aurelio de Medici y Zep
Odpowiedz

(10.08.2026, 21:53:23)Alberto Tommaso di Mancini napisał(a): Ale prosze nie zasmiecac mojego wątku. Ja tu pracuje na kapelusz kardynalski!
XD. No nie wiem. Chyba powinien Książę spróbować jednak z ewangeliami. Przynajmniej dwaj inni purpuraci tak robili i proszę mają kapelusz. Big Grin Wink
/-/ Bp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae

[Obrazek: RFtLkfb.png]
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 Melroy van den Berg.