Liczba postów: 1278
Liczba wątków: 239
To gdzie ta celebra?
/-/ Bp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Vicarius Generalis
Prorector Universitatis Rotriensis
![[Obrazek: RFtLkfb.png]](https://i.imgur.com/RFtLkfb.png)
Liczba postów: 1104
Liczba wątków: 52
Wszystko w swoim czasie.
Jego Książęca Wysokość i Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej, Książę Koronny i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, markiz Senigalli, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 182
Liczba wątków: 19
(12.08.2026, 21:20:13)Fryderyk Oranje napisał(a): To gdzie ta celebra?
Celebry nie ma i nie będzie!
+ prof. dr hab. Guliano Giuseppe
Montini vel Bertelli
Wielki Inkwizytor Świętego Kościoła Rotryjskiego
Liczba postów: 1278
Liczba wątków: 239
(12.08.2026, 21:22:48)Henryk Ziemiański-Wieniawa napisał(a): Wszystko w swoim czasie.
Po prostu dzień zleciał, a planu na konklawe nadal nie ma. Kamerling @
Aurelio de Medici y Zep trochę milczy, a tak fajnie jak wydawał ogłoszenia, jak było jasno rozpisane co się stało, co będzie... Czekamy zatem na jakieś ogłoszenia duszpasterskie. Lepiej wiedzieć publicznie co i jak, kiedy celebra, jaki termin przysiąg, no i konklawe. A nie że niby ma być skrócone, a jednak nie będzie.
/-/ Bp Fryderyk Maurycy Jerzy Orański
Rex Poloniae, Magnus Dux Lithuaniae
Rector Universitatis Cracoviensis
Magnus Dux Oraniae
Dux Parmae
Vicarius Generalis
Prorector Universitatis Rotriensis
![[Obrazek: RFtLkfb.png]](https://i.imgur.com/RFtLkfb.png)
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 284
Na celebrę pro eligendo przyjechałem dziś na jeszcze innym rumaku z Ankony. Największym z mojej stajni. Na przekór szydercom.
Stephanus PP. II
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.
Ten też jest piękny.
Jego Książęca Wysokość i Eminencja dr. net Henryk Tymoteusz książę kardynał Ziemiański-Wieniawa OSI
Sekretarz Stanu Stolicy Apostolskiej, Książę Koronny i Kapitan Regent Wielkiego Księstwa Ankony, arcybiskup achkovski, Rektor Uniwersytetu Rotryjskiego, prymas II Federacji Nordackiej, markiz Senigalli, hrabia Sieny, Bari i Arezzo, wicehrabia Dalmazji
Liczba postów: 419
Liczba wątków: 36
Fumata nera!
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Będę musiał wkrótce pokusić się o aktualizację FAQ, które jakiś czas temu wstawiłem.
Liczba postów: 110
Liczba wątków: 10
Jeśli - mam nadzieję - nikt z Rotryjczyków nie czuje się urażony za to lekkie śmieszkowanko, które uskuteczniam tu i ówdzie, to przy okazji nowej kadencji patriarszej przypomnę się z pomysłem - gdyby znalazł się tu ktoś nawet minimalnie zainteresowany wojskowością epokową, to chętnie zorganizujemy jako Hasseland jakieś manewry, ćwiczenia lub inne imprezy mundurowe. Jesteśmy w toku budowania XIX-wiecznej armii i mamy nadzieję, że będziemy mieli okazję gdzieś ją zatrudnić - a geograficznie nie mamy do siebie daleko
Liczba postów: 3078
Liczba wątków: 284
Nie no, to dobry pomysł. Warto współpracować. Może Gonfaloniere @
Andrew von Habsburg się zainteresuje tym pomysłem.
Stephanus PP. II
Pontifex Maximus et Servus Servorum Dei,
Patriarcha et Episcopus Rotriae etc. etc. etc.