Ocena wątku:
  • 7 głosów - średnia: 3.29
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karczma pod Mitrą i Pastorałem
Wysoko. Nie jest źle. Big Grin
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Obyśmy nie spoczęli laurach, bo jeszcze tyle jest do zrobienia. Miło się jednak patrzy na rozwój Rotrii. Smile
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
[Obrazek: 2ryzP.png]

Odpowiedz

(04.04.2017, 14:06:33)Felipe Miguel de Guzmán napisał(a): Obyśmy nie spoczęli laurach, bo jeszcze tyle jest do zrobienia. Miło się jednak patrzy na rozwój Rotrii. Smile

Aż chce się wrócić do pełnej (no może prawie) aktywności! BTW Synod nie został jeszcze zamknięty?
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

(04.04.2017, 14:24:11)Tommaso Mancini napisał(a): Aż chce się wrócić do pełnej (no może prawie) aktywności! BTW Synod nie został jeszcze zamknięty?

Wracaj zatem Bracie, bowiem to najlepszy moment. Ja tylko nieskromnie przypomnę, iż jesteś jeszcze nowicjuszem jezuitów, gdybyś zapomniał Wink
A synod oficjalnie nie został zamknięty, z tego co pamiętam, acz tematy się wyczerpały i nic ciekawego się nań nie dzieje.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

(04.04.2017, 14:24:11)Tommaso Mancini napisał(a):
(04.04.2017, 14:06:33)Felipe Miguel de Guzmán napisał(a): Obyśmy nie spoczęli laurach, bo jeszcze tyle jest do zrobienia. Miło się jednak patrzy na rozwój Rotrii. Smile

Aż chce się wrócić do pełnej (no może prawie) aktywności! BTW Synod nie został jeszcze zamknięty?

Chyba wszystkim przysnęło się na kwestii Kalendarza Liturgicznego.
Książę Palestriny

Odpowiedz

(04.04.2017, 14:24:11)Tommaso Mancini napisał(a):

Zapraszam Cię Tomaszu do Zakonu Paulinów. U nas wymagana jest kontemplacja, a nie duża aktywność. Smile

PS. Uwaga, uwaga! Dokończyłem w Traktacie dzieje pontyfikatu Aleksandra IV!
Odpowiedz

Ależ Bracie, od kiedy w naszym zakonie jest wymagana duża aktywność? Smile
Odpowiedz

Mimo, to aktywność obywateli czyni państwa Polinu wielkimi ! Smile
Książę Palestriny

Odpowiedz

(05.04.2017, 22:15:29)Felipe Miguel de Guzmán napisał(a): Mimo, to aktywność obywateli czyni państwa Polinu wielkimi ! Smile

No ja jestem pozytywnie nakręcony przez taki wzrost aktywności. Przy okazji - czy można już się ubiegać o obywatelstwo weneckie? Mam parę pomysłów dotyczących tegoż regionu.
Sua Altezza Serenissima
Alberto Tommaso
Duca di Parma
Odpowiedz

Prace nad prawem weneckim jeszcze trwają, z tego co wiem, więc trzeba będzie jeszcze poczekać na obywatelstwo. Na razie, jak widać, Wenecja uatrakcyjniana jest opisowo. I muszę przyznać, że bardzo dobrze to wychodzi Filipowi Smile
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.