Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(13.04.2017, 13:56:20)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Primo, nie Carlito
Secundo, aktualnie nie wypowiedziałem się ws. Urbino, porządku robić nie będę, skoro przejęli je wuj z ojcem. Mówi sentencja: lex retro non agit. I na tym zostańmy. Honorowo pragnę przestrzegać tego artykułu, który podpisałem.
Amen.
Proszę, aby temat Urbino zamknąć. Jest teraz pod protekcją RONu, niech więc i tam się rozwija.
Tylko szkoda, że ze stratą dla Rotrii.
Liczba postów: 129
Liczba wątków: 11
Osobiste uprzedzenia wzięły górę nad chęcią pojednania i przywrócenia pokoju. Teraz Urbino jest poza naszym zasięgiem, dlatego należy zapomnieć o skrawku ziemi, który jest mało istotny dla Państwa Kościelnego. Skupmy się na tym co mamy i róbmy wszystko by inne rotryjskie posiadłości swym blaskiem przyćmiły osiągnięcia Urbino. Po dłuższej analizie sam doszedłem do wniosku, że gra nie warta jest świeczki
/-/Don Filippo Michael de Medici SJ,
Książę Palestriny
![[Obrazek: 2ryzP.png]](http://funkyimg.com/i/2ryzP.png)
(13.04.2017, 14:37:00)Filippo Michael de Medici napisał(a): Osobiste uprzedzenia wzięły górę nad chęcią pojednania i przywrócenia pokoju. Teraz Urbino jest poza naszym zasięgiem, dlatego należy zapomnieć o skrawku ziemi, który jest mało istotny dla Państwa Kościelnego. Skupmy się na tym co mamy i róbmy wszystko by inne rotryjskie posiadłości swym blaskiem przyćmiły osiągnięcia Urbino. Po dłuższej analizie sam doszedłem do wniosku, że gra nie warta jest świeczki
Słusznie Ekscelencjo. Można skupić się np. na Wenecji. Albo ruszyć na podbój innych ziemi niczyich.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Awinionu albo Nieapolu i Sycylii po Francji i Nwarrze.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
A czemuż to nota zniknęła?
Co się dzieje?
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 308
Liczba wątków: 67
Umiłowani Bracia. Winą za zniknięcie noty obarczyć możemy jedynie siebie, a raczej naszą nieuwagę. Nalegamy zatem by dokument ów wrócił na swe miejsce, a my w stosownym dla nas czasie się do niego odniesiemy.
Liczba postów: 667
Liczba wątków: 80
(13.04.2017, 16:27:56)Jacek Ostrogski-Radziwiłł napisał(a): Awinionu albo Nieapolu i Sycylii po Francji i Nwarrze.
Neapol... Kuszące
/-/ prof. dr hab. net. Ksawery kardynał van Berden
Świętego Kościoła Rotryjskiego Kardynał Senior
Przydałoby się prymasa uaktywnić. Interregnum na karku.
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 806
Liczba wątków: 18
Wielmożni Panowie
Z żalem informuję, że złożyłem rezygnacje z pełnienia funkcji Wielkiego Mistrza Zakonu Krzyżackiego. Niestety nie umiałem pociągnąć za sobą braci zakonnych.
Jako już były Wielki Mistrz Zakonu Krzyżackiego mogę powiedzieć z cała odpowiedzialnością, albo władza w Zakonie będzie silna, albo Krzyżacy podupadną. Za mojej kadencji każda decyzja musiała być konsultowana ze Zgromadzeniem
Powracam do Kurlandii, aby zająć się Zakonem Kawalerów Mieczowych. Mam chętnych , którzy chcą działać w tym Zakonie. Mam nowe pomysły
Do kogo mogę się zgłosić, aby je omówic ?
Jego Eminencja
Andream kardynał von Salza
Kardynał diakon Kościoła Świętego Jana Chrzciciela
Wielki Mistrz Zakonu Rycerskiego Najświętszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie