Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
Eminencjo Albercie Orański, Kohelet pisał, że wszystko ma swój czas. Może to odważne co powiem, ale czy Rotria by dziś istniała, gdyby nie ówczesny system? Sam Eminencja przyznał, że to zrozumiałe w kwestii stażu. Ja zaś powiem, że adekwatne. Dziś Stolica Apostolska jest dojrzałym państwem. Dziś mamy inne czasy. Mimo to wspomniane osoby zasługują na docenienie, a ich troska, zaangażowanie i wkład pracy nie powinien zostać zapomniany. Przy tej okazji chciałbym podziękować za informacje na temat śmierci Eminencji Ferdynanda.
Również przyłączam się do oczekiwań na wyniki pracy historiograficznej Ekscelencji della Chiesa. Przy okazji pragnę przekazać najserdeczniejsze gratulacje nominacji biskupiej.
Jego Królewska Wysokość
Pedro I Catalán
Król Senior Królestwa Skarlandu
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Nie śmiem nikogo oceniać za to co się niegdyś działo. Napisałem przecież, że to naturalny cykl rozwoju mikronacji - tak jak i u człowieka, mamy dzieciństwo i niedojrzałe zabawy, by później wejść w dorosłość. To najzupełniej normalne, aczkolwiek nie chciałbym do tamtych czasów wracać i zwyczajnie nie uważam, by kiedyś było lepiej. Doceniam też starania licznych pokoleń, które w zależności od możliwości i potrzeb danej chwili starały się uczynić Rotrię piękniejszą i wspanialszą.
Jego Eminencja Albert Orański
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(29.04.2017, 18:08:07)Pedro I Catalán napisał(a): Eminencjo Albercie Orański, Kohelet pisał, że wszystko ma swój czas. Może to odważne co powiem, ale czy Rotria by dziś istniała, gdyby nie ówczesny system? Sam Eminencja przyznał, że to zrozumiałe w kwestii stażu. Ja zaś powiem, że adekwatne. Dziś Stolica Apostolska jest dojrzałym państwem. Dziś mamy inne czasy. Mimo to wspomniane osoby zasługują na docenienie, a ich troska, zaangażowanie i wkład pracy nie powinien zostać zapomniany. Przy tej okazji chciałbym podziękować za informacje na temat śmierci Eminencji Ferdynanda.
Również przyłączam się do oczekiwań na wyniki pracy historiograficznej Ekscelencji della Chiesa. Przy okazji pragnę przekazać najserdeczniejsze gratulacje nominacji biskupiej.
Bardzo dziękuję, mam nadzieję, że dzięki temu pomogę w budowie Wenecji. Losy trzech pierwszych patriarchów III Państwa Kościelnego są już spisane. Zachęcam do lektury:
Liczba postów: 11
Liczba wątków: 1
29.04.2017, 23:27:07
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29.04.2017, 23:29:29 przez Pedro I Catalán.)
(29.04.2017, 18:13:42)Albert Orański napisał(a): Nie śmiem nikogo oceniać za to co się niegdyś działo. Napisałem przecież, że to naturalny cykl rozwoju mikronacji - tak jak i u człowieka, mamy dzieciństwo i niedojrzałe zabawy, by później wejść w dorosłość. To najzupełniej normalne, aczkolwiek nie chciałbym do tamtych czasów wracać i zwyczajnie nie uważam, by kiedyś było lepiej. Doceniam też starania licznych pokoleń, które w zależności od możliwości i potrzeb danej chwili starały się uczynić Rotrię piękniejszą i wspanialszą.
Amen.
(29.04.2017, 18:16:46)Paolo della Chiesa napisał(a): Bardzo dziękuję, mam nadzieję, że dzięki temu pomogę w budowie Wenecji. Losy trzech pierwszych patriarchów III Państwa Kościelnego są już spisane. Zachęcam do lektury:
Czytałem. Z pracą tą zapoznałem się zaraz po przybyciu do Rotrii.
Jego Królewska Wysokość
Pedro I Catalán
Król Senior Królestwa Skarlandu
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Bardzo mi miło. Dziękuję Waszej Królewskiej Wysokości. Jest on regularnie uzupełniany.