Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Coronatio Patriarchae VII V MMXVII
Wasza Świątobliwość Bonifacy I!

W imieniu swoim jak i swego Królestwa oraz jego mieszkańców wiernie stojących przy dawnej wierze ojców, składam na ręce Waszej Świątobliwości serdeczne pozdrowienia oraz kopię obrazu świętego najbardziej czczonego przez mój lud przygotowany specjalnie na okoliczność koronacji patriarszej:
[Obrazek: matka-boska-czarna-madonna-%C5%9Bwi%C4%9...lskich.jpg]

Niechże ten skromny dar, który składamy w ofierze dla Waszej Przebożności stanie się dowodem wiary Naszej jak i Naszego ludu. Niechaj kopia obrazu Matki Boskiej Częstochowskiej będzie przypomnieniem dla Waść Świątobliwości o mym Ludzie oraz o jego wierze a zarazem niech się stanie inspiracją do działań by naruszona organizacja Kościoła Katolickiego w mym królestwie, zhańbiona wieloletnim panowaniem antychrysty z dalekich ziem oraz burzyciela ładu ustanowionego przez samego Boga, została odbudowana na nowo. Wiele parafyi pustymi stoi... Wielu księży nie ma nad sobą żadnej władzy duchownej, a owce tak mocno potrzebujące swych duchowych pasterzy jest opuszczona. Majątek Kościelny rozkradanym jest... Przeto z tego miejsca chcę się zwrócić o pomoc w odbudowaniu Kościoła Katolickiego jakoli że silnie ugruntowany pośród wielu jej obywateli szargany jest przez mroczne siły pochodzące z węglarstwa i innych organizacyi. Niechaj Bóg ma w opiece Kościół w Kongresówce...

Śle wyrazy uznania dla Waszej Świątobliwości i proszę o błogosławieństwa dla mojej skromnej duszyczki, dla mieszkańców Królestwa oraz mego ludu bez pasterzy.

Posłuszny Bogu i oddany Kościołowi
(-)Michaił I Romanow
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.