Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(20.07.2017, 18:05:45)Ametyst I Dziecię napisał(a): To przyda się jeszcze coś zimowego.
A są te takie solone? Po tylu dniach mogą już nie być chrupiące.
Dokładnie, musimy coś zimowego wymyślić. Ja najbardziej lubię solone, ale te chyba były z makiem. Można posmarować masłem.
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Gdyby to nie był poważny kraj mógłbym zaproponować coś śmiesznego, ale w tej sytuacji pozostaje mi tylko zasugerować postaranie się o patrona dla księstwa. Świętego Monitora wypada, zdaje się, 10 listopada.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
(20.07.2017, 19:42:49)Ametyst I Dziecię napisał(a): Gdyby to nie był poważny kraj mógłbym zaproponować coś śmiesznego, ale w tej sytuacji pozostaje mi tylko zasugerować postaranie się o patrona dla księstwa. Świętego Monitora wypada, zdaje się, 10 listopada.
Bądźmy poważni. Czekam na wypowiedź Hrabiego, zwłaszcza co do urodzin.
Liczba postów: 272
Liczba wątków: 19
Urodziny realowe mam właśnie w zimę - 19 stycznia. V-urodziłem się 11 sierpnia.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Moje wirtualne jakoś w październiku. Świętowalibyśmy urodziny wirtualne czy realowe?
Ciężko stwierdzić. Ale myślę, że wirtualne bardziej nadają się na obchodzenie w mikroświecie. Taki klimat fajniejszy. Ametyście, jak uważasz?
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 2014
Liczba wątków: 65
Ja nie rozróżniam wirtualnych i realnych, bo jednak wolę mieć dwadzieścia lat, a nie siedem.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
To chyba lepiej realne, bo ja miałem tyle wcieleń, że wirtualnych urodzin mnóstwo. Dobra, wieczorem przedstawię projekt ustawy. Tę uznajemy za odrzuconą w I czytaniu.
Cytat:
Ustawa Signorii
o świętach narodowych
z ... lipca 2017 r.
Artykuł I
W celu upamiętnienia najważniejszych dla Księstwa dni, ustanawia się następujące święta narodowe:
1) 4 lipca - Święto Księstwa Sieny - na pamiątkę dnia otrzymania na wieczne zarządzanie Księstwa Sieny - najważniejsze święto narodowe;
2) 30 kwietnia - Uroczystość Świętej Katarzyny ze Sieny - na pamiątkę głównej patronki Księstwa;
3) 15 sierpnia - Uroczystość Wniebowzięcia Najświętszej Maryi Panny - jako odpust parafialny sieneńskiej katedry;
4) 10 czerwca - Dzień Pawłowy - na pamiątkę urodzin Jego Katolickiej Mości Księcia Sieny;
5) 19 styczna - Dzień Tadeuszowy - na pamiątkę urodzin Jego Katolickiej Wysokości Hrabiego Pienzy.
Artykuł II
Książę w drodze Mandatamentum Księcia ustala corocznie przebieg Święta Księstwa Sieny oraz przewodniczy jego obchodom.
Artykuł III
Książę w drodze Mandatamentum Księcia może ustalić przebieg każdego ze świąt narodowych i przewodniczyć jego obchodom.
Artykuł IV
Ustawa wchodzi w życie z momentem ogłoszenia w Dzienniku Praw.
Jak Szlachetni Panowie oceniają projekt? Proszę o uwagi.
Nie mam zastrzeżeń, Ojcze. Już dziś deklaruję poparcie.