Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Z tego co pamiętam, w Awinionie również przyjęto podobną logikę dotyczącą patriarchów.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Zgadza się.
[Obrazek: 101005704499830566.jpg]
 Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Odpowiedz

Mikropaństwo nigdy nie może naśladować prawdziwego kraju. Chyba że ktoś bawi się na serio jak Pan od Królestwa Kabuto (jeżeli nie jest to tylko chęć zarobienia pieniędzy za ich dowody osobiste i składki na fundację). Wiem tyle, co przeczytałem.
Odpowiedz

Ci wszyscy Napoleonowie wyglądają jak Colonna-Walewski.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

W Dreamlandzie pojawił się ranking aktywności za lipiec Wink Dla porównania, w rankingu za czerwiec mieliśmy 12. miejsce.  

[Obrazek: ranking-07-2017.png]
Odpowiedz

Oby kiedyś było pierwsze. Jest dobrze. Stały, równy poziom.
Odpowiedz

Ile to już Francji było, co?
Gdyby to państwo rozwinąć to możnaby i tam diecezję Kościoła Rotryjskiego utworzyć, wszak byłem ostatnim prymasem ostatniej Francji.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli, 
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.

Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.

[Obrazek: 2s4JK.png]
Odpowiedz

(02.08.2017, 16:49:45)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Ile to już Francji było, co?
Gdyby to państwo rozwinąć to możnaby i tam diecezję Kościoła Rotryjskiego utworzyć, wszak byłem ostatnim prymasem ostatniej Francji.
Francja to rzeczywiście bardzo ciekawy klimat, który trzeba jednak umiejętnie wykorzystać. Mimo że czas na wielkie monarchie przeminął, osobiście kibicuję Cesarstwu!

Tymczasem w Monarchii Austro-Węgierskiej Rada Nadzwyczajna przekazała prawo do tronu Franciszkowi Józefowi II, wcześniej detronizując Leopolda Augusta:
http://dyskusje.austrowegry.org/t/odezwa...jskich/693
Odpowiedz

(02.08.2017, 16:49:45)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Ile to już Francji było, co?

Przydałoby się mieć diecezje poza RONem.
Odpowiedz

Ależ mamy - w Brodrii, Bialenii i chyba Trizondalu, ale nikt o nie niestety nie dba. Nie chcę, żeby to w jakikolwiek sposób usprawiedliwiało brak działań ze strony prymasów czy administratorów, bo tego usprawiedliwić się nie da, ale ambasadorzy z tych właśnie państw (o ile są powołani) też u nas nie działają. Dyplomata to w mikronacjach zawód wymarły. Ale nasi duchowni powinni być chyba kimś więcej, niż tylko dyplomatami...
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.