03.08.2017, 14:28:30
W Bialenii i Brodrii jest mój Ojciec. W Trizondalu nikt (tam mają Kościoł narodowy).
|
Wieści z zagranicy
|
|
03.08.2017, 14:28:30
W Bialenii i Brodrii jest mój Ojciec. W Trizondalu nikt (tam mają Kościoł narodowy).
03.08.2017, 20:26:03
Wiem, zaniedbałem w Brodrii i Bialenii. Nie nadaję się tam kompletnie, nie mój klymat.
Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup,
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii.
Obecnie: truchło w grobowej tumbie.
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać.
![]()
03.08.2017, 21:56:07
03.08.2017, 22:34:57
(03.08.2017, 21:56:07)Paolo Carlo de Medici y Zep napisał(a):(03.08.2017, 20:26:03)Carlo Lorenzo de Medici y Zep napisał(a): Wiem, zaniedbałem w Brodrii i Bialenii. Nie nadaję się tam kompletnie, nie mój klymat. Bialenia to moja ojczyzna, w której aktywnie działam "na świecko" - Parlament, UB, komisja finansowa. Wolałbym nie łączyć tego z obowiązkami kapłana. Jestem za to otwarty na wszystkie inne kraje. Mogę np. objąć nowopowołaną prałaturę albo "zamienić się" z kimś, kto trafi do Bialenii, i zająć jego dotychczasowe miejsce. O ile tylko będzie taka wola Jego Świątobliwości. Póki co jestem wikariuszem w RONie i z nadzieją patrzę na współpracę z nowym prymasem i moim Ojcem. (-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
06.08.2017, 18:54:44
W dniu dzisiejszym król Dreamlandu - Alfred abdykował: http://dreamland.net.pl/forum/viewtopic....9ae#p49890
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![]()
06.08.2017, 20:37:38
Było do przewidzenia. Nigdy nie podobał mi się ten Adolf, panadolf.
![]()
07.08.2017, 18:34:59
W Bialenii potrzeba czegoś innego. Aby rotryzm się u nas zakorzenił musi mieć w sobie coś pociągającego, jakąś lokalną odmianę. Kolejna filia Kościoła w klimacie trydenckim będzie ambasadą, a nie wspólnotą. Możecie pomyśleć o czymś w stylu "Kościoła toruńskiego" (śmieszkizm w RB jest zawsze w cenie, zwłaszcza kiedy rządzę tam ja) albo nad jakimiś różnicami w obrządku.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]()
07.08.2017, 19:10:44
(07.08.2017, 18:34:59)Ametyst I Dziecię napisał(a): W Bialenii potrzeba czegoś innego. Aby rotryzm się u nas zakorzenił musi mieć w sobie coś pociągającego, jakąś lokalną odmianę. Kolejna filia Kościoła w klimacie trydenckim będzie ambasadą, a nie wspólnotą. Możecie pomyśleć o czymś w stylu "Kościoła toruńskiego" (śmieszkizm w RB jest zawsze w cenie, zwłaszcza kiedy rządzę tam ja) albo nad jakimiś różnicami w obrządku. Pytanie tylko po co?
07.08.2017, 19:50:28
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]()
07.08.2017, 20:37:23
W kremówkowym śmieszkowaniu bym się może odnalazł. Jeśli Ojciec Święty pozwoli to mogę taki Kościół stworzyć.
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |