Liczba postów: 2919
Liczba wątków: 344
Witam wszystkich!
Przybywam do Rotrii z nadzieją zatrzymania się tu na dłużej. Mam nadzieję na miło spędzony czas.
Moim powołaniem jest kapłaństwo, chciałbym zatem móc realizować się na tym polu i z całych sił służyć Rotrii poprzez swoją posługę kapłańską.
Serdecznie wszystkich pozdrawiam!
Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego,
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc.
Liczba postów: 989
Liczba wątków: 43
Witam Brata i życzę miłego pobytu.
Maurycy Wilhelm Jerzy książę kardynał Orański-Nassau
Arcybiskup Jerozolimy
Doża Wenecji
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
Witaj, Bracie, w Patrymonium św. Pawła!
Cieszę się, że postanowiłeś przybyć na te ziemie, a tym bardziej, że odkryłeś swoje powołanie. Może powiesz nam coś więcej o sobie, czym się interesujesz, czy działasz lub już działałeś w jakimś v-państwie?
Jeśli masz jakieś pytanie, z chęcią na nie odpowiem

A jeśli chodzi o drogę kapłańską, obecnie zajmuje się tym
Towarzystwo Jezusowe, wniosek o przyjęcie na okres nowicjatu można złożyć
tutaj, następnie Generał Zakonu, którym jest obecnie Fernando Córdoba, wyznaczy ci opiekuna, który poprowadzi cię przez ten okres.
Tak jak wspomniałem wyżej - służę wszelką pomocą. Pozdrawiam!
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
Nie tylko Towarzystwo Jezusowe. Jak ktoś nie chce być zakonnikiem, to może odbyć formację seminaryjną w archidiecezji Trydentu lub diecezji weneckiej. Zapraszam do Wenecji jako jej ordynariusz.
Liczba postów: 1337
Liczba wątków: 193
W Wenecji rzeczywiście można by zostać kapłanem sprawniej, gdyż Eminencja Córdoba ostatnimi czasy mniej wyraża swą aktywność.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
Liczba postów: 1072
Liczba wątków: 195
Witamy Cię synu w Patrymonium Św. Pawła!
Jego Eminencja Albert Orański
Z pewnością, a po krótkim okresie próby postulowałbym objęcie parafii w Tivoli.
Dziękuję serdecznie za tak ciepłe powitanie!
Coś o mnie, interesuję się szeroko pojętą nauką i filozofią oraz realiami Kościoła, teologią i religioznawstwem, a także łaciną.
Od bardzo dawna nie gościłem w żadnym v-państwie, więc Rotria jest moją nową Ojczyzną.
Dziękuję szczególnie za bardzo cenne rady dotyczące kapłaństwa. Po krótkim rozeznaniu z pewnością podejmę odpowiednie kroki.
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep
(06.08.2017, 12:13:50)Aurelio Bentini napisał(a): Dziękuję serdecznie za tak ciepłe powitanie!
Coś o mnie, interesuję się szeroko pojętą nauką i filozofią oraz realiami Kościoła, teologią i religioznawstwem, a także łaciną.
Od bardzo dawna nie gościłem w żadnym v-państwie, więc Rotria jest moją nową Ojczyzną.
Dziękuję szczególnie za bardzo cenne rady dotyczące kapłaństwa. Po krótkim rozeznaniu z pewnością podejmę odpowiednie kroki.
Czyli na pewno się odnajdziesz w Rotrii Synu.
Z pewnością!