Liczba postów: 2919 
    Liczba wątków: 344

Dziękuję za zaproszenia! Orania również jest bardzo zachęcającym miejscem, dlatego pozwolę sobie zaczekać na krótki czas z decyzją, poznać zarówno Sienę jak i Oranię, a następnie stwierdzić, która z nich jest bliższa mojemu sercu.  
Oba miejsca są fascynujące, więc decyzja nie będzie łatwa   

Jego Wielkoksiążęca i Arcykatolicka Mość,  
Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 
Kamerling Świętego Kościoła Rotryjskiego, 
Prymas Brodrii, Wielki Książę Toskanii, etc. 

Liczba postów: 272 
    Liczba wątków: 19

Cytat:Odnośnie Sieny, przepraszam za trywialne pytanie, ale jeszcze nie jestem biegły w rotryjskiej administracji. Gdzie należy fakt zamieszkania sformalizować? 
Kto pyta nie błądzi!

Siena jest najmłodszym Księstwem w Rotrii (choć nie mniej aktywnym niż pozostałe) i chyba jeszcze nie mamy ustalonego wniosku o zamieszkanie. Skontaktuj się z Księciem Paolo Carlo de Medici y Zepem, on wskaże Ci konkretnie, co powinieneś zrobić, aby u nas zamieszkać.   

(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR 

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa 

Dziękuję bardzo za cenne rady!

Jego Eminencja x. dr net. Aurelio Lorenzo Carlo wielki książę kardynał de Medici y Zep 

Liczba postów: 1782 
    Liczba wątków: 236

Tutaj:  http://rotria.boo.pl/showthread.php?tid=1561
Wraz ze statusem mieszkańca każdy Sieneńczyk otrzymuje skromny majątek.

Również bardzo dziękuję Waszej Ekscelencji! 
Jak wspomniałem, niedługo poinformuję gdzie ostatecznie się osiedlę.

Liczba postów: 891 
    Liczba wątków: 148

Witam czcigodnego jako głowa rodu Medyceuszy... 
Czy my się aby nie znamy?   

Jego Wielkoksiążeca i Arcykatolicka Wysokość Trup, 
prof. net. Karol II Wawrzyniec kardynał de Medici i Zep 
w historii: Patriarcha Leon III, król Skarlandu, Rotrii, Niderlandów, Estelli,  
Wielki Książę Toskanii, książę Surmenii, RONu, margrabia Bialenii. 
Obecnie: truchło w grobowej tumbie. 
Czasem lepiej dopełnić aktu wiecznej śmierci, niż wiecznie umierać. 

Witam serdecznie! 
Zupełnie szczerze, nie przypominam sobie Waszej Wielkoksiążęcej i Arcykatolickiej Mości.

Czcigodni Państwo!  

Zgodnie z obietnicą, chciałbym podzielić się swoją decyzją odnośnie miejsca zamieszkania. 
Spędziłem  dużo czasu na zapoznawaniu się z Sieną  i Oranią, a także na przemyśleniach. Oba miejsca są piękne, wyjątkowe i niezwykle mnie zauroczyły. 
W obu widzę wielki potencjał i szanse dla nowego obywatela. Z tego miejsca bardzo dziękuję Czcigodnym Ekscelencji Paolo Carlo de Medici y Zep oraz Wielkiemu Księciowi Wilhelmowi Orańskiemu za tak serdeczne rady, zaproszenia i wręcz zabieganie o umożliwienie mi zamieszkania we wspaniałych warunkach. Wielkim żalem jest dla mnie fakt, że muszę wybrać tylko jedna spośród tych wspaniałych krain. Zdecydowałem jednak, że zamieszkam w Wielkim Księstwie Oranii. 
Nie zmniejsza to wcale sympatii jaką darzę Księstwo Sieny i Jego Ekscelencję Paolo Carlo de Medici y Zep, który dał mi ją poznać. 

Serdecznie wszystkich pozdrawiam!

Liczba postów: 1782 
    Liczba wątków: 236

(07.08.2017, 21:51:28)Aurelio Bentini napisał(a):  Czcigodni Państwo!  

Zgodnie z obietnicą, chciałbym podzielić się swoją decyzją odnośnie miejsca zamieszkania. 
Spędziłem  dużo czasu na zapoznawaniu się z Sieną  i Oranią, a także na przemyśleniach. Oba miejsca są piękne, wyjątkowe i niezwykle mnie zauroczyły. 
W obu widzę wielki potencjał i szanse dla nowego obywatela. Z tego miejsca bardzo dziękuję Czcigodnym Ekscelencji Paolo Carlo de Medici y Zep oraz Wielkiemu Księciowi Wilhelmowi Orańskiemu za tak serdeczne rady, zaproszenia i wręcz zabieganie o umożliwienie mi zamieszkania we wspaniałych warunkach. Wielkim żalem jest dla mnie fakt, że muszę wybrać tylko jedna spośród tych wspaniałych krain. Zdecydowałem jednak, że zamieszkam w Wielkim Księstwie Oranii. 
Nie zmniejsza to wcale sympatii jaką darzę Księstwo Sieny i Jego Ekscelencję Paolo Carlo de Medici y Zep, który dał mi ją poznać. 

Serdecznie wszystkich pozdrawiam! 
Cóż mogę rzec - szkoda.   

Mimo to liczę na owocną współpracę, a przede wszystkim dobre i przyjacielskie stosunki z Księstem Sieny i Waszą Ekscelencją    
Bardzo doceniam całą serdeczność i dobro ze strony Waszej Ekscelencji!

|