Liczba postów: 44
Liczba wątków: 7
Czcigodny Bracie,
ponad rok temu ja byłem dziekanem tego wydziału na UB. Lecz muszę z przykrością przyznać, że miałem wiele zastrzeżeń do działania UB. Ale nie tylko UB a całe forum dla mnie było taki dziwne, nie mogłem w niczym się połapać - lubię proste fora, gdzie wszystko widzę itd. (każdy ma inny gust).
prof. dr net. prezbiter Mateusz Adam Sartoneskorsi SJ
dziekan WNŚ UB oraz WNŚ KAN
Liczba postów: 272
Liczba wątków: 19
O, nie wiedziałem, że gościliśmy Brata w naszych skromnych progach.
Zachęcam mimo wszystko do zajrzenia. UB, jak wspomniałem, przechodzi reformę - m.in. uporządkowałem działy i kwestie prawne. Samo forum natomiast nasz administrator już jakiś czas temu przeniósł na MyBB - zatem to samo oprogramowanie, na jakim postawiona jest Rotria.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR
Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa
Liczba postów: 1782
Liczba wątków: 236
(30.08.2017, 18:47:57)Mateusz Adam napisał(a): Mateusz Adam Sartoneskorsi
JM Rektor
Uniwersytetu Rotryjskiego
dr net. prof. UR Paolo Carlo książę arcybiskup de Medici y Zep
Wasza Magnificencjo,
zwracam się z uprzejmą prośbą o powołanie w życie wydziału nauk ścisłych przy UR. Mój wniosek popieram tym, że na UR powinien być jakiś wydział przyrodniczy zajmujący się badaniem otaczającego świata. Jeśli wydział powstanie, obiecuję opiekować się nim, a w razie potrzeby zostać dziekanem jednostki. Będzie to już 2 próba stworzenia takiego wydziału. Wcześniej nie miałem dyplomów potwierdzających tytuł naukowy. W dawnym Królestwie Zjednoczonych Niderlandów zdobyłem tytuł prof. dr net., lecz również weryfikacja tego będzie bardzo trudna, ponieważ forum przestało istnieć.
Bardzo proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.
Z wyrazami szacunku,
M.A. Sartoneskorsi
30.08.2017 r.
Cytat:![[Obrazek: ur.png]](http://rotria.boo.pl/grafiki/ur.png)
Szanowny Księże Profesorze!
Niestety jestem zmuszony odrzucić Twój wniosek. Uniwersytet Rotryjski zgodnie ze Statutem kształci w trzech kierunkach, które związane są z charakterem Państwa Kościelnego Rotria - prawa, teologii i historii. Nie przewidujemy w najbliższym czasie wprowadzenia innych dziedzin do prowadzenia badań naukowych. Natomiast jak wspomniał JM Prorektor - serdecznie zapraszam na Uniwersytet Bialeński, na którym znajdzie się miejsce dla Brata na Wydziale Nauk Ścisłych.
Liczba postów: 59
Liczba wątków: 2
Składam wniosek o pozwolenie na rozpoczęcie studiów na wydziale historii.
Jan Lubomirski, herbu Wąż, pan na Korsuniu , Komisarz Miast Królewskich, Książę Sofii, członek pocztu hetmańskiego.
Wniosek rozpatrzony pozytywnie, bardzo przepraszam, że z takim opóźnieniem. Proszę o kontakt na PW w sprawie studiów.
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 2
Macin von Biberstein
JM Rektor
Wasza Magnificencjo,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie na studia na Wydziale Teologii.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.
Z wyrazami szacunku,
M. v. Bieberstein
04.01.2018 r.
(04.01.2018, 12:21:09)Marcin von Biberstein napisał(a): Macin von Biberstein
JM Rektor
Wasza Magnificencjo,
Zwracam się z uprzejmą prośbą o przyjęcie mnie na studia na Wydziale Teologii.
Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojego wniosku.
Z wyrazami szacunku,
M. v. Bieberstein
04.01.2018 r.
Drogi Synu,
Wniosek rozpatruję pozytywnie. Jako promotora Twojego bakalaureatu z teologii wyznaczam dr net. prof. UR Carlosa Lorenza de Medici y Zepa. Skontaktuj się z nim w sprawie studiów.
Z błogosławieństwem
dr net. prof. UR Paolo Carlo książę kardynał de Medici y Zep
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 3
Wasza Magnificencjo,
czy ja również mógłbym prosić o przyjęcie mojej osoby na studia w Wydziale Teologii?
Z poważaniem,
(-) Tomasz von Habsburg
Liczba postów: 17
Liczba wątków: 3
Magnificencjo?
(-) Tomasz von Habsburg
Wniosek rozpatrzony pozytywnie, Brata promotorem zostaje wyznaczony prof. nadzw. Carlos Lorenzo de Medici y Zep.