Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
III posiedzenie Signorii Księstwa Sieny (27. 09. 2017 r. - 22. 11. 2017 r.).
Eminencja najwyraźniej źle zrozumiał moje intencje. Owszem, byłem zainteresowany wyprawą po Graala, mam już nawet dokończony opis tegoż przedsięwzięcia, ale jakimś cudem wyprzedził mnie Eminencja o kilka dni/tygodni z ogłoszeniem tej inicjatywy. Z racji, iż jest to wyprawa sieneńska, zrezygnuję z udziału w niej. W moim zamyśle miała być to wyprawa mojej osoby, jako doktora archeologii, zaś sam Graal - o ile bym go znalazł, miał być przekazany w ręce Jego Świątobliwości.
Wilhelm Jan Orański-Nassau
[Obrazek: 32GnG.png]
Odpowiedz

Rozumiem, czyli pozostajemy sami Panowie przy tym pomyśle. Wkrótce więcej szczegółów, ale liczę też na Waszą inwencję.
Odpowiedz

Ale dlaczego nie można by połączyć jednego i drugiego aspektu?
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
[Obrazek: 99633905753129374.png]
Odpowiedz

Możecie rozwinąć? Aspektu archeologicznego profesora Orańskiego i naszego? Rozpoczęcie wyprawy planuję na Uroczystość Chrystusa Króla (ostatnia niedziela października). Do tej pory muszę zorganizować flotę i armię.
Odpowiedz

Wyprawa miałaby swój klimat, ale w jej składzie oprócz poszukiwaczy przygód i innych takich znaleźliby się cenieni naukowcy liczący na dorobienie sobie do grantów.
Odpowiedz

Damy czas na zastanowienie. I tak konieczne jest opóźnienie ze względów finansowych. Na razie nie stać nas na kupno floty i oddziałów. Myślę, że ruszymy z I Niedzielą Adwentu.
Odpowiedz

A kiedy to jest?
Odpowiedz

3 grudnia.
Odpowiedz

Macie Panowie jeszcze jakieś uwagi?
Odpowiedz

Nie mam żadnych, Ojcze.
(-) dr net. Tadeusz Krasnodębski, prof. UR

Szlachetny Pan, Pierwszy Minister Signorii Rotryjskiej, Prorektor Uniwersytetu Rotryjskiego, profesor nadzwyczajny Uniwersytetu Rotryjskiego, Dziekan Wydziału Prawa UR, kawaler Orderu Odrodzenia Księstwa Sieny, doktor. net prawa

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek:
1 gości

Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 Melroy van den Berg.