16.11.2017, 21:52:40
Szanowni Rotryjczycy!
W niniejszym wątku będą publikowane najważniejsze wydarzenia z Bialenii oraz oficjalne komunikaty skierowane do władz Państwa Kościelnego oraz pozostałych mieszkańców Rotrii.
|
Informator bialeński
|
|
16.11.2017, 21:52:40
Szanowni Rotryjczycy!
W niniejszym wątku będą publikowane najważniejsze wydarzenia z Bialenii oraz oficjalne komunikaty skierowane do władz Państwa Kościelnego oraz pozostałych mieszkańców Rotrii.
18.11.2017, 01:16:04
Cytat:
18.11.2017, 17:00:38
Ekscelencjo, proszę przyjąć i przekazać na ręce Prezydenta serdeczne gratulacje z okazji objęcia tak istotnej funkcji. Rotria raduje się podwójnie wiedząc, iż kolejnym Prezydentem został rotryjski duchowny, zaś Wiceprezydentem bialeński ambasador w Patrymonium św. Pawła. W imieniu Jego Świątobliwości życzę wielu znaczących sukcesów nowej administracji.
/-/ Wilhelm J. Orański-Nassau
Sekretarz Stanu
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![]()
18.11.2017, 17:44:58
Cytat:
09.02.2018, 23:40:53
Cytat:Wasza Świątobliwość,
13.02.2018, 13:34:30
Szanowni Państwo,
Chciałbym serdecznie przywitać się ze wszystkimi Rotryjczykami, ucałować Jego Świątobliwość i zjeść kremówkę. Oficjalnie zostałem ambasadorem Republiki Bialeńskiej przy Stolicy Apostolskiej. To zaszczyt będzie dla mnie pełnić tę funkcję przy boku Patriarchy. W ten sposób poznam zwyczaje i zasady panujące w Państwie Kościelnym. /-/ dr net. Hewret z Gerwenu
Ambasador Księstwa Sarmacji przy Jego Świątobliwości Patriarsze w Stolicy Apostolskiej
13.02.2018, 14:04:09
To dobrze, bo mamy do JE ambasadora wiele pytań, uzbierało się ich około setki.
13.02.2018, 14:24:29
Na oficjalne będę oczekiwać w kancelarii.
/-/ dr net. Hewret z Gerwenu
Ambasador Księstwa Sarmacji przy Jego Świątobliwości Patriarsze w Stolicy Apostolskiej
13.02.2018, 15:24:55
Gratuluję i serdecznie witam Ekscelencję w Patrymonium św. Pawła
Wilhelm Jan Orański-Nassau
![]()
16.01.2020, 14:31:03
Myślę, że najwyższy czas abym zaczął Wam na bieżąco streszczać, co się u nas mniej więcej dzieje. Sami zauważyliście już, że na naszym Uniwersytecie (w skrócie: UB) trwają obrady konferencji, która ma doprowadzić do utworzenia mikronacyjnego odpowiednika Ligi Bluszczowej, czyli w praktyce - związku najlepszych uczelni. Zachęcam do dalszego śledzenia. Poza tym w fazie organizacji jest Wydział Historii Najnowszej Mikroświata, w którego budowę zaangażowałem się i nawet zostałem dziekanem.
Na szczeblu ogólnokrajowym wkrótce, bo 28 stycznia, czekają nas wybory i poprzedzająca je kampania wyborcza. Mimo to póki co aktywność wykazuje jedynie prezydencka Bialeńska Partia Demokratyczna, w której sztabie powstał ciekawy plan reform konstytucyjnych. Również polecam to Waszej łaskawej uwadze, zwłaszcza że najpewniej działacze BPD utrzymają wszystkie kluczowe stanowiska.
W regionach aktywna jest głównie Rzesza Bialeńska - dziś rano zamknięto IV sesję jej Sejmu, w trakcie której uchwalono m.in. prawo miejskie oraz ustawę o odznaczeniach. Mniej aktywna jest natomiast ostatnio Dżamahirija, pogrążona w szeroko rozumianym kryzysie. Na wszelki wypadek Gwardia Rzeszy zabezpiecza się przed możliwym zagrożeniem ze strony różnych elementów. W jej ramach powstała formacja o nazwie Żandarmerii Rzeszy. Będzie ona strzec granic wewnętrznych oraz walczyć z przestępczością zorganizowaną i klęskami żywiołowymi.
Amethystus cardinalis Faradobus marchio Mediolani
Secretarius Status Sanctae Sedis · Universitatis Rotriensis Rector Magnificus
![]() |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: |
| 1 gości |